Lassi Toriseva on urheilutoimittajien valinta salibandyn vuoden 2022 parhaaksi

Suomen Urheilutoimittajain liitto on taas valinnut lajien vuoden parhaat urheilijat, ja vuoden 2022 salibandyn parhaan tittelin nappasi Classicin maalivahti Lassi Toriseva.

Lassi Torisevan kausi muistetaan muun muassa Classicin kuudennesta perättäisestä liigamestaruudesta ja marraskuun MM-turnauksesta, jossa Toriseva loisti etenkin välierässä.

Vuonna 1994 syntynyt Lassi Toriseva pelaa jo kahdettatoista kauttaan F-liigassa, entisessä Salibandyliigassa, ja seurana on koko ajan ollut Classic. Liigaotteluita on kertynyt tähän mennessä runkosarjassa 238 ja pudotuspeleissä tasan sata, ja palkintokaapissa kimaltelee kuuden liigakullan lisäksi yksi hopea ja yksi pronssi. Miesten maaotteluita Lassi Toriseva on pelannut 38, ja MM-kisoissa hän on edustanut Suomea kolmesti voittaen niin MM-kultaa kuin hopeaa ja pronssiakin.

Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain Lajien parhaat urheilijat. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1946 lähtien. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta lajivalikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 81 eri lajissa. Vuonna 2022 lajilistalle lisättiin uusina lajeina brasilialainen jujutsu ja lukkopaini (yhtenä lajina), petanque sekä vesihiihto.

Kaikki lajien parhaat 2022

Otsikkokuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli