Vuoden 2022 parhaat salibandypelaajat nimetty – tässä valinnat

Salibandyliiton hallitus on nimennyt lajimme vuoden 2022 parhaan tyttöjuniorin, poikajuniorin, naispelaajan, miespelaajan ja valmentajan. Valinnat pohjautuvat Salibandyliiton huippu-urheilusektorin näkemykseen.

Vuoden miespelaaja: Lassi Toriseva (Classic ja miesten maajoukkue)
Maalivahti Lassi Toriseva oli jälleen kerran mies paikallaan kevään 2022 play offeissa. Erityisesti finaalisarjassa hänen panoksensa oli merkittävä Classicin viedessä jo kuudennen peräkkäisen miesten Suomen mestaruuden. Toriseva nostaa tasoaan, silloin kun joukkue sitä kipeimmin tarvitsee. MM2022-kisoissa etenkin välieräpeli oli häneltä huikea esitys. Toriseva oli myös urheilutoimittajien valinta vuoden 2022 salibandypelaajaksi.

Vuoden naispelaaja: Milla Nordlund (TPS ja naisten maajoukkue)
Milla Nordlund oli vuosi sitten niin runkosarjan kuin pudotuspelien pistekärki, ja pörssien dominointi on jatkunut myös tällä kaudella. Nordlundin viime kausi päättyi Suomen mestaruuteen TPS:n kanssa ja TPS juhli myös tämän kauden aloittaneen Super Cupin voittoa. Nordlund on vakiinnuttanut paikkansa naisten maajoukkueessa ja osoittanut tehokkuutensa myös kovissa kansainvälisissä peleissä.

Vuoden tyttöjuniori: Emilia Pietilä, s. 2003 (TPS ja U19-maajoukkue)
Pietilä oli Suomen U19-maajoukkueessa merkittävässä roolissa ikäluokan MM2022-kisoissa. Vahvat peliesitykset toivat hänelle paikan myös naisten maajoukkueeseen Uppsalan EFT-turnaukseen viime vuoden lokakuussa, jossa hän debytoi onnistuneesti saaden runsaasti peliminuutteja mm. Ruotsia vastaan pelatussa ottelussa. Emilia Pietilä on nopea ja pallovarma puolustaja, joita joukkueessa ei koskaan ole liikaa.

Vuoden poikajuniori: Juuso Ahola, s. 2003 (Nokian KrP ja U23-maajoukkue)
Karhuja kaudella 2021-22 edustanut Ahola osoitti monipuolisuutensa ja oli lopulta F-liigan runkosarjan pistepörssin seitsemäs (25+22=47). Kuluvalle kaudelle Ahola siirtyi Nokian KrP:n riveihin, ja on sopeutunut hienosti yhteen F-liigan kovimmista joukkueista. Syksyn U23-maajoukkueotteluissa Aholan peliesitykset olivat vahvoja. Ahola mahtui miesten MM2022-joukkueen 30 pelaajan listalle, vaikka ei tullutkaan valituksi lopulliseen kisajoukkueeseen. Viime keväänä F-gaalassa Ahola pokkasi kauden tulokas -palkinnon.

Vuoden valmentaja: Aki Vilander (TPS ja naisten maajoukkue)
Aki Vilander luotsasi TPS:n naiset seurahistorian ensimmäiseen aikuisten Suomen mestaruuteen keväällä 2022 ja viime syksynä Super Cupin voittoon. Vilanderin johdolla TPS:n tahti on jatkunut hurjana myös tällä kaudella. Se ei hävinnyt tämän kauden runkosarjassa otteluakaan. Vilander arvostettiin myös vuosi sitten vuoden valmentajaksi, silloin yhdessä Jani Lipsasen kanssa.

Lisää huomionosoituksia luvassa
F-gaalassa toukokuussa

F-gaala 17. toukokuuta huipentaa kauden 2022–23 juhlavissa puitteissa. Viime kauden tapaan Lempälän Bläk Boksissa järjestettävässä gaalassa palkitaan samalla kauden palkinnot.

F-liigasta palkitaan mm. kauden tulokkaat, kauden tuomariparit, pistepörssien voittajat, pelipaikkojensa parhaat (maalivahdit, puolustajat ja hyökkääjät) sekä pelaajien äänestämät MVP-pelaajat.

Näiden palkintojen ohella tilaisuudessa palkitaan Salibandyliiton jakamat palkinnot Pekan malja, Kauden salibandyteko sekä Kauden seura.

Ennen F-gaalaa järjestetään historian ensimmäinen pelaajien varaustilaisuus eli F-liiga Draft. Lue lisää asiasta täällä.

Respect-järjestelmään kuuluvista huomionosoituksista voit lukea lisää täällä.

 

Jaa artikkeli