Kun katsomoon ei pääse – Rangers panostaa suoriin ottelulähetyksiin

Korona on tyhjentänyt urheilutapahtumien katsomot myös Kirkkonummi Rangersin Divarin kotiotteluissa. Rangers onkin päättänyt panostaa suoriin ottelulähetyksiin ja seura tarjoaa salibandya kotisohville.

Vallitsevien koronamääräysten takia kausi on ollut joukkuelajeille ja yleisötapahtumille haastava. Näin myös Kirkkonummi Rangersin Divaria pelaavalle miesten edustusjoukkueelle.

– Vaikka alkukaudesta yleisöä sai vielä peleihin ottaa, oli otteluihin tulijoita selvästi vähemmän kuin aikaisempina kausina. Viime viikolla tulleet uudet rajoitukset sulkivatkin sitten lopullisesti kunnan tilat harrastuksilta, sanoo Kirkkonummin Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

Olympiakomitean linjauksen mukaisesti salibandyn Divari luokitellaan kilpaurheiluksi ja siten Divariottelut jatkuvat edelleen, tosin ilman yleisöä.

Monikameratuotantoa

– Viime kevään ratkaisupelit loppuivat kuin seinään ja lajille tuli ”pakkohuili” kevään ajaksi. Jo keväällä oli nähtävissä, että tästä kaudesta tulee haastava. Kausikorttimyynti ja yhteistyökumppaneiden saanti putosivat merkittävästi aiemmista kausista. Keväällä mietittiin, mitä vaihtoehtoja ja riskejä tuleva kausi tuo. Jo tuolloin yhtenä isona uhkakuvana nähtiin, että kausi tullaan pelaamaan osittain ilman yleisöä, taustoittaa Jari Kallio.

Jo keväällä Rangersissa päätettiin lähteä kehittämään otteluiden suorien lähetysten tuotantoa. Viime lauantain ottelu Rangers–Hawks oli ensimmäinen omalla kameralla tuotettu.

– Seuraavaksi lähdemme kehittämään monikameratuotantoa ja tuomaan lähetyksiin myös hidastukset. Selostuksia, haastatteluja ja kommentoijia tuomme tietysti kauden aikana mukaan lähetyksiin. Näin saamme lähetyksistä katsojille parempaa sisältöä, lupaa Jari Kallio.

Uusia mahdollisuuksia

– Teemme lähetyksiä pienellä vapaaehtoistyöryhmällä. Varmasti vie aikaa, että opimme perusjutut. Näemme kuitenkin paljon mahdollisuuksia tässä.

-Satsaus on iso, mutta luo kyllä uusia mahdollisuuksia niin seuran esittelyyn kuin yhteistyökumppaneiden näkyvyyteen. Lisäksi uusi, maaliskuun alussa valmistuva Jokirinteen oppimiskeskuksen liikuntahalli tuo kuvauspaikan taas paremmalle tasolle. Lisäksi kalustoa pystytään varmasti hyödyntämään jatkossa myös joukkueiden valmennuksen apuna. Eli näkymät ovat pelkästään positiiviset, korostaa Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

Seuraava suora lähetys Rangersin kotiottelusta on luvassa tänään lauantaina 5.12., kun kotijoukkueen vieraaksi saapuu SaiPa Lappeenrannasta. Ottelu Pommarissa alkaa kello 18.30.

Pääset seuraamaan ottelua täältä: https://solidsport.com/rangers-miehet

Ottelut ovat maksullisia alkaen 4,90 € peli.

Liittymällä Rangersin kuukausikannattajaksi (8.90 €) tai vuosikannattajaksi (49 €) näet Rangersin kaikki koti- ja vierasottelut sekä kaikki muut sarjan ottelut. Tämän lisäksi saat pääsyn kaikkeen kanavan muuhun sisältöön kuten tallenteisiin ja koosteisiin.

Kuva vierasottelusta: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli