Koronainfo: Yleisöä syyskuussa ottelutapahtumiin alueellisten määräysten mukaisesti

Salibandyliiton koronavarautumisryhmän tuoreimman linjauksen mukaan syyskuussa sekä yksittäisissä otteluissa, että turnausmuotoisesti järjestettävissä turnauksissa järjestäjä voi päästää yleisöä sisään alueellisten viranomaisohjeiden mukaisesti.

– Elokuun loppuun saakka määritettyä ohjetta, jossa turnausmuotoiset sarjat järjestettiin ilman katsojia, on nyt höllennetty. Painotamme edelleen järjestäjiltä vastuullisuutta ja alueellisten terveysviranomaisten määräyksien noudattamista. Järjestävä seura voi halutessaan päättää myös, että tapahtuma toteutetaan ilman yleisöä, toteaa Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Salibandyliiton linjaus pohjautuu Olympiakomitean ohjeeseen, jossa asia on määritelty seuraavasti:

Seuratoiminta – suositukset kilpailutoimintaan ja yleisötilaisuuksiin (esimerkiksi urheilukilpailut)

Eri aluehallintovirastojen alueilla on voimassa erilaisia kokoontumisrajoituksia. Rajoituspäätökset löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 31.5.2021 päivittämää ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, miten ohjetta käytännössä sovelletaan tapahtuman järjestelyihin. Järjestäjän voi olla syytä eriyttää toimintaa jakamalla yleisöä ja palveluja erillisille alueille, jotta tilaisuudessa tosiasiassa voidaan noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeistusta. Järjestäjä vastaa siitä, että tapahtuma järjestetään osallistujille turvallisella tavalla.

Tapahtuman järjestäjällä on velvollisuus seurata alueellista epidemiatilannetta ja vaatia kasvomaskien käyttöä THL:n maskisuosituksen mukaisesti koko tilaisuuden ajan.

Kaikki koronainfot: salibandy.fi/korona

Jaa artikkeli