Koronainfo (päivitetty 9.12.2021): Alueelliset kokoontumisrajoitukset tällä hetkellä – tässä tilanne ja toimintaohjeet

Usealla alueella on tullut tai lähipäivinä tulee voimaan uusia AVIn rajoituksia koskien myös urheilutapahtumia. Rajoitukset eivät ole eri alueilla laajuudeltaan yhteneväiset, joten tarkista aina oman alueen Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta, minkälaisia rajoituksia alueellesi kohdistuu.

Lasten, nuorten ja aikuisten harrastus- ja kilpailutoiminta saa uusista rajoituksista huolimatta edelleen jatkua kaikkialla Suomessa. Toiminnan jatkuminen vaatii useilla alueilla rajoituksista vapautumista koronapassin käyttöönottamalla.

Aluehallintoviraston (AVI) koontisivusto:
Aluehallintoviraston kuulutukset ja yleistiedoksiannot 

Olympiakomitea on tuoreeltaan torstaina 9.12. päivittänyt omaa toimintajaohjettaan:
Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

Kokoontumisrajoitukset ja koronapassi

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville rajoituksille _(myös halli/tilanhaltija voi päättää koronpassin käyttöönotosta)_, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn ja kokoontumisrajoitusta isomman yleisömäärän. Vaatimus koronapassista ei koske yleisötilaisuuden työntekijöitä eikä urheilijoita, erotuomareita ja toimitsijoita.

Mikäli koronapassia ei haluta ottaa käyttöön, vaihtoehtoina ovat:

– Tapahtumaan otetaan enintään aluehallintoviraston määräämän kokoontumisrajoituksen mukainen katsojamäärä.

– Tapahtumaan ei oteta lainkaan yleisöä.

Salibandyn vaihtoehdot

Edellä mainittujen viranomaismääräysten mukaisesti salibandyn vaihtoehdot liiton ottelutapahtumiin ja turnauksiin ovat seuraavia:

1) Yleisömäärä max. 20, 50 tai 100, alueen rajoituksista riippuen -> vastuu-/kotijoukkueen järjestettävä valvonta ja laskenta sisäänkäynneille
2) Kun yleisömäärä ylittää 20, 50 tai 100 henkilöä, alueen rajoituksista riippuen – > edellytetään koronapassia, vastuu-/kotijoukkueen järjestettävä, valvonta ja tarkistus sisäänkäynnille
3) Ottelu/t pelataan ilman yleisöä

Tilojen käyttöä koskevat rajoitukset ja koronapassi

Aluehallintoviranomaiset ovat antaneet eräillä alueilla lisäksi tartuntatautilain 58 d § perusteella päätöksen, jonka mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Päätös ei koske ammattiurheilemista (F-liiga ja Divari).

Tästä velvoitteesta voidaan poiketa ottamalla koronapassi käyttöön. Tällöin koronapassia on edellytettävä kaikissa urheilutilojen käyttöä koskevissa tilanteissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Koronapassia edellytetään kaikilta tilassa olevilta mukaan lukien esimerkiksi urheilijat, pelaajat, toimihenkilöt, valmentajat, erotuomarit ja toimitsijat.

Koronapassia ei tarvitse tarkastaa alle 16-vuotiailta. Toiminnanharjoittajan on kuitenkin varmistettava, että ilman koronapassia tilaisuuteen tai tilaan tuleva asiakas on alle 16-vuotias. Koronapassi tulee tarkistaa jokaisessa tilanteessa missä se on otettu käyttöön yleisötilaisuutta tai tilojen käyttöä koskevista rajoituksista vapautumiseksi. Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi ylläpitää rekisteriä.

Jaa artikkeli