Koronainfo: Alueelliset kokoontumisrajoitukset tällä hetkellä – tässä tilanne ja toimintaohjeet

Aluehallintovirastot ovat marraskuun puolivälin jälkeen antaneet kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin eri puolilla Suomea. Tästä uutisesta löytyy kootusti viimeisin tilanne.

Aluehallintoviranomaisten viimeisimmät päätökset
Varsinais-Suomi (määräys on voimassa 16.11.-16.12.2021)
Satakunta (määräys on voimassa 22.11.-22.12.2021)
Pohjois-Pohjanmaa (määräys on voimassa 26.11.2021-25.12.2021)
Länsi- ja Sisä-Suomi (määräys on voimassa 24.11.–19.12.2021 ja se koskee Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä ja Punkalaitumen kunnan aluetta)

Kokoontumisrajoitukset koskevat pääsääntöisesti tapahtumia, joihin saapuu yleisöä yli 50 henkilöä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää päätöksellään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Aluekohtaiset tiedot löytyvät yllä olevien linkkien kautta avin sivuilta.

Samalla viranomaiset muistuttavat, että toimijat voivat järjestää tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi.

– Jälleen kerran kärjistynyt koronatilanne saattaa aiheuttaa muillekin alueille vastaavia rajoituksia, joten liiton koronavarautumisryhmän pitää olla valmiudessa, pohtii toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Salibandyliiton koronavarautumisryhmä on linjannut suosituksensa näillä alueilla järjestettäviin liiton ottelutapahtumiin ja turnauksiin.

Vaihtoehdot ovat seuraavat:

1) Yleisömäärä max. 50(-100 kpl alueesta riippuen) -> vastuu-/kotijoukkueen järjestettävä valvonta ja laskenta sisäänkäynneille

2) Kun yleisömäärä ylittää 50 henkilöä – > edellytetään koronapassia, vastuu-/kotijoukkueen järjestettävä, valvonta ja tarkistus sisäänkäynnille

3) Ottelu/t pelataan ilman yleisöä

Pelaajia, erotuomareita, toimitsijoita ja tapahtuman järjestäjiä ei lueta katsojiksi, mutta kun esim. turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajia on katsomossa, heidät lasketaan yleisöksi. Tällöin heiltä voidaan vaatia koronapassia, mikäli vastuu-/kotijoukkue on näin määritellyt.

Alle 16-vuotiailta ei koronapassia velvoiteta.

Lisätietoa koronapassista (STM) täällä.

Käytännön ohjeistukset seuroille/joukkueille

– vastuu-/kotijoukkue tiedottaa turnaukseen osallistuvia joukkueita viimeistään 3 vrk ennen turnausta millainen katsomojärjestely heidän vastuuturnauksessansa on käytössä

– yksittäisissä otteluissa vastuu-/kotijoukkue vastaa tiedottamisesta

– sarjan joukkueiden yhteystiedot löytyvät palvelusivustolta

– joukkueiden yhteyshenkilöt tiedottavat asiasta oman joukkueen sisällä

Lue myös: AVIn tuoreilla linjauksilla ei vaikutusta salibandyn MM-kotikisoihin – ”Mahdollisimman turvallinen tapahtuma katsojille”

Liiton koronainfot: salibandy.fi/korona

Kuvituskuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli