Kesäkiertue innosti kunnissa ulkona pelaamiseen

Kesän 2021 SunSäbä-kesäkiertue on nyt takana päin. Kiertue vieraili 13 paikkakunnalla heinä-, elo- ja syyskuun aikana. Tapahtumapaikkakunnilla SunSäbä-alueella pääsivät liikkumaan kaikki ikään katsomatta niin seurojen oma väki kuin myös koululaiset ja muut paikalle tulleet.

SunSäbä-kiertue starttasi Pietarsaaresta 18.7. Heinäkuussa tapahtumia oli joka viikonloppu eri puolilla Suomea. Kaikissa heinäkuun tapahtumissa oli mukana sekä SunSäbä, että myös Tupla+ Katusähly-kiertue. Tapahtumat olivat isoja ja kaupunkien keskeisimmillä paikkakunnilla ja siitä syystä myös ohikulkijoita saapui paikan päälle kokeilemaan salibandy-aiheisia oheispisteitä. Helsingissä multisport-alustalla nähtiin junioreiden lisäksi pyörätuolisalibandya, mikä säväytti yleisöä huomaamaan salibandyn monipuolisuutta.

Elo- ja syyskuussa kiertueen vauhti kiihtyi entisestään, kun koulut alkoivat pyöriä ja SunSäbä-alueelle pääsivät koululaiset ja päiväkotien lapset liikkumaan ja puuhailemaan. Seurat esittelivät heille omaa toimintaansa ja kerhoja. Toivottavasti mahdollisimman moni nappaisi vinkistä vaarin ja lähtisi kokeilemaan salibandyn pelaamista. Koulut saivat kokeilla multisport-alustaa ja huomata miten monipuolinen alusta se oikein onkaan.

2021 SunSäbä-kesäkiertue toimi tulevien joulukuun MM-kotikisojen kisakiertueena. Kiertueella oli mukana useita yhteistyökumppaneita ja heidän toimintapisteitä. Kesän vetonauloina eli oheispisteinä tänä vuonna toimi Carunan Säbäfortuna, Tupla+ tutka, Slapshooterin tarkkuuslaukauspiste ja Ideaparkin Rinki. Oheispisteet keräsivät koko kesän väkeä jonoiksi asti, sillä mikäs sen parempaa kuin mitata omia ja kavereiden lajitaitoja. Lisäksi kiertueella sai laittaa suut makeaksi Tupla+ patukoilla ja Fisherman’s Friend pastilleilla.

Lisäksi SunSäbä-kentän valtasi jokaisella paikkakunnalla Stadiumin Säbätaituri-kilpailu, jossa 10–13-vuotiaat ottivat toisistaan mittaa kolmen alkukarsinta osion ja yhden finaalipelin verran. Lisäksi tapahtumapaikkakunnilla vieraili Säästöpankki ja heidän Osmo maskottinsa ja Oxdogin uutuusmailoja pääsi testaamaan useammallakin paikkakunnalla.

Eri paikkakunnilla oli mukana myös kuntapäättäjiä. Heitä kutsuttiin tapahtumiin pelaamaan, koska seurat halusivat näyttää, että myös tällainen vaihtoehto on olemassa ulkoliikuntapaikaksi. Multisport-alusta toimii useille lajeille ja olisi siksi oiva investointikohde kunnille esimerkiksi koulujen pihoille tai ulkoliikunta-alueille. Multisport-alustan päällä salibandyn pelaaminen on samanlaista kuin sisällä, kun alusta ei kuluta mailoja ja palloja, toisin kuin asvaltti. Monet seurat miettivät myös sitä muuttuuko alusta liukkaaksi, mutta sateiden sattuessa totesivat, että kenttä toimii vallan hyvin märkänäkin! Kun pohjatyöt on tehty kunnolla ja vesi pääsee maasta läpi niin kenttä pysyy pelattavana sateellakin ja kuivuu nopeasti.

Jari Kinnunen, yhteiskuntasuhdejohtaja, oli mukana syyskuun tapahtumissa ja vastaili kuntien työntekijöiden kiperiin kysymyksiin liittyen alustaan ja sen kustannuksiin. Tapaamiset sujuivat hyvissä merkeissä ja toivotaan, että kunnat huomasivat kentän monipuolisuuden ja mahdollistaisivat omissa kunnissaan entistä toimivampia ulkona pelaamisen alueita.

Kesän 2021 SunSäbä on nyt paketissa. Valtavat kiitokset tapahtumia järjestäneille seuroille ja talkoolaisille sekä kiertueella mukana olleille yhteistyökumppaneille. Kiertueen tulevaisuutta pohditaan syksyn aikana, joten seuraa Salibandyliiton viestintäkanavia niin pysyt ajantasalla.

Jaa artikkeli