"Kehitysprosessi vaatii paljon luottamusta" - FB Factor on sekä lasten, että aikuisten Tähtiseura

Tähtiseura-ohjelman tunnus on Tähtimerkki ja se on lupaus laadusta. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Salibandyseura FB Factor uudelleen auditointiin nuorten Tähtiseuraksi ja auditoitiin aikuisten Tähtiseuraksi viime marraskuussa. Auditointitilaisuus järjestettiin Joensuussa, liikunnan aluejärjestön Pokalin tiloissa.

Kontiolatelainen FB Factor tunnustettiin Tähtiseuraksi vuonna 2018, jonka johdosta oli aika uudelleen auditoinnille. Uudelleen auditointi toteutettiin nykymuotoisen Tähtiseuraprosessin mukaisesti ja siihen sisältyi myös Seurakehitys.fi -työvälineen 2. tason kriteerien läpikäynti. Auditointitilaisuudessa keskityttiin nykytilanteeseen ja tulevaisuuden kehityssuunnitelmiin.

-Kävimme prosessin aikana paljon keskusteluja, ja koen, että jokainen kehitysprosessi vaatii paljon luottamusta. Se on kunnia-asia myös omasta näkökulmasta, että luottamukselliset välit seurojen kanssa saadaan aikaan. Prosessi ei ollut mitenkään lyhyt, vaikka kyse oli Tähtiseuramerkin uudelleenauditoinnista. Kehitystyötä auditointipäivään päästäksemme tehtiin vuoden verran, kertoo seuratoiminnan kehittäjä Elina Anttonen.

FB Factorin auditointipäivä piti sisällään Tähtimerkin yhteisten laatukriteerien tarkastelua. Päivän aikana pidettiin muun muassa ryhmäkeskusteluja vahvuuksista ja kehittämiskohteista ja niitä purettiin yhdessä läpi. Lasten ja nuorten Tähtimerkin laatukriteereitä tarkastelemassa oli seuran junioripelaajia ja Aikuisten liikunnan Tähtimerkin tarkastelussa aikuispelaajia. Seuran jäsenistä koostuva isompi ryhmä oli mukana koko päivän.

Lue lisää:

Tähtiseura Q&A – kahdeksan eniten kysyttyä kysymystä

Lisätietoja Tähtiseuran nettisivuilta

Saa onnitella: OFBC on nyt virallisesti Tähtiseura – Millainen seurakehitysmatka oli?

Kaikki seurakehityksen kokonaisuudesta

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli