Karhuille toiminnanjohtaja ja seurakoordinaattori

Karhujen toiminnanjohtajaksi on nimitetty Ville Salonen, ja seurakoordinaattorin tehtävissä on aloittanut Jarkko Hellberg.

FBT Karhut United ry haluaa kehittää toimintaansa niin juniorien kuin edustusjoukkueidenkin osalta. Tästä syystä organisaatiota on vahvistettu ja katseet suunnattu tulevaisuuteen.

– Koska seuran toiminta-ajatus on tarjota laadukasta salibandy- ja liikuntavalmennusta, alettiin pohtia, miten tämä näkyy arjessa. Seurassa on paljon vapaaehtoistyöntekijöitä, joten toimintaa kehittämään tarvittiin myös palkattuja työntekijöitä. Joukkueet tarvitsevat tukea ja tavoitteena onkin luoda toimiva rajapinta ja yhteyshenkilöt seuran ja joukkueiden välille, seuran puheenjohtaja Ville Pietilä kertoo.

Ville Salonen on pitkäaikainen Karhujen pelaaja sekä seuratyöntekijä. Salonen lopetti pelaajauransa viime kauteen. Hän on aloittanut nyt seuran toiminnanjohtajan pestissä ja vastaa jatkossa muun muassa seuran kehityksestä, taloudesta, yhteistyökumppanuuksista ja yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa.

– Erittäin innoissani ja motivoituneena aloitan uuden pestin. Kiitokset seuran hallitukselle luottamuksesta ja valinnasta tehtävään. Toimintaympäristö on tuttu, sillä olen toiminut seuratyöntekijän roolissa seurassa vuodesta 2015 ja pelaajana jo vuodesta 2004. Näkemyksiä asioihin löytyy siis kaukalon molemmin puolin. Nyt uudessa roolissa pääsen toden teolla vaikuttamaan ja kehittämään entistä vahvempaa Karhuperhettä yhdessä valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin sekä seuran hallituksen kanssa, kertoo Salonen.

Salosen mukaan pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittää seuraa ja organisaatiota rauhallisin ja järkevin askelin liigatasoiseksi, nousemaan takaisin korkeimmalle sarjatasolle ja vakiinnuttamaan paikka siellä.
– Toistaiseksi seuran toimiston muutto ja kauden aloituksen tuomat kiireet on vienyt suurimman osan työajasta, mutta odotan innolla pääseväni uusien työtehtävien kimppuun ja rakentamaan tulevaa, Salonen sanoo.

Jarkko Hellberg on aloittanut osa-aikaisena Karhujen seurakoordinaattorin tehtävissä. Hänellä on taustaa muun muassa junioripuolelta valmentajana. Seurakoordinaattorin toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi seuratapahtumien organisointi ja koordinointi. Myös pelaajapolun kehittäminen on yksi iso osa seurakoordinaattorin tehtäviä.
– Tärkeänä pidän pelaajapolun alkupään kehittämistä, Hellberg sanoo.

Seurakoordinaattori työskentelee yhdessä toiminnanjohtajan kanssa ja toimii jatkossa joukkueiden toimihenkilöiden yhteyshenkilönä.
– Lähden pestiin innostunein fiiliksin. Työskentely urheiluseurassa antaa mukavaa vaihtelua päätyölleni lastensuojelun parissa. Tuon organisaatioon yli 20 vuoden kokemuksen juniorisalibandysta ja seuratyöstä. Uskon pitkän taustani lasten ja nuorten kanssa työskentelystä tuovan seuralle jotain uutta näkökulmaa, Hellberg lupaa.

Hellbergin tavoitteena on saada harrastajamäärät uudelleen kasvuun.
– Lisäksi isona tavoitteena on tarjota pelaajille sellaiset olosuhteet, että pelaajien ei tarvitse lähteä muualle kehittyäkseen pelaajaurallaan.
Hellberg kertoo hommien lähteneen liikkeelle kauden avaustilaisuuden suunnittelulla ja palavereilla.
– Myös edustuksen kotiavaus on lähellä ja sen suunnittelu on käynnissä.

Karhujen tiedotteesta
Kuvituskuva viime kaudelta: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli