Junioripelit jatkossa Solidsportissa – finaaleista luvassa monikameralähetykset

Divarin tavoin myös salibandyn seuraavien kahden kauden parhaat junioriottelut nähdään Solidsport-palvelussa, jolla on jatkossa yksinoikeus niiden kaupallisiin lähetyksiin.

Seuraavien kahden kauden junioripelit siirtyvät yksinoikeudella Solidsportin kanaville. Divarin tavoin myös salibandyn seuraavien kahden kauden parhaat junioriottelut nähdään Solidsport-palvelussa, jolla on jatkossa yksinoikeus niiden kaupallisiin lähetyksiin. Salibandyliitto ja Solidsport ovat sopineet, että Divarin lähetysten lisäksi Solidsport näyttää laadukkaasti tuotettuina myös A-poikien, A-tyttöjen, B-poikien ja B-tyttöjen loppuottelusarjat.

Solidsport näyttää A- ja B-ikäluokkien loppuottelusarjat vähintään kahden kameran selostettuina tuotantoina sisältäen ottelugrafiikat ja zoomaavan kameran.

Lisäksi kaikki juniorijoukkueet sarjatasosta riippumatta saavat mahdollisuuden streamata otteluitaan ja muita tapahtumiaan Solidsportin kautta. Seuroilla on nyt junioripeleille yksi selkeä alusta, josta lähetykset löytyvät, ja seuroilla on samalla mahdollisuus ansaita tuloja. Bonuksena tulevat vielä laadukkaat tuotannot finaaleista.

– Salibandykaudella 2019-2020 oli mahdollisuus useamman striimauspalvelun kaupalliseen käyttöön, mutta useimmat seurat tai joukkueet päätyivät käyttämään Solidsportin palvelua, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen avaa taustaa.
– Kokemukset Solidsportista ovat olleet hyviä liitolle ja seuroille. Tämän takia päädyimme tekemään sopimuksen yksinoikeudesta.

Mukaan haluavat seurat saavat liiton SolidSport-kanavan alle oman kanavansa, ja seuroilla on halutessaan mahdollisuus hankkia tarvittavat laitteet Solidsportin kautta. Solidsport tarjoaa myös koulutuksen laitteiden käyttöön.

– On mahtavaa päästä jatkamaan myös salibandyn junioriseurojen kanssa, Sauli Silvonen Solidsportilta hehkuttaa jo ensi kautta.
– Juniorisarjakanavat perustuivat viime kaudella täysin seurojen vapaaehtoisuuteen ja vastaanotto oli erinomainen. Salibandyseurojen ja -yleisön avoimuus uuden kokeilemiseen on erityisen hyvällä tasolla. Tulemme siksi panostamaan myös junioreiden finaalisarjoihin, joista ainakin A- ja B-ikäisten finaalit tullaan tuottamaan monikameralähetyksinä.

Juniorisarjoille luodaan omat kanavat, mikäli sarjasta on palvelussa mukana riittävä määrä joukkueita. Ja seuroilla on joka tapauksessa mahdollisuus säilyttää omat Solidsport-kanavansa. Mukana on myös viime kauden lopulla lanseerattu mahdollisuus koota automaattisesti ottelun kohokohdat, kun lähetys kuvataan iOS- tai Android-mobiililaitteella. Tällöin voi lähetyksen aikana painaa maalien ja muiden huippuhetkien kohdalla tähteä, jolloin niistä luodaan automaattisesti kooste. Lisäksi ensi kaudella on luvassa integraatiota tulospalveluun ja muita uudistuksia.

Solidsportin palveluun voi tutustua osoitteessa solidsport.com.

40684281983_0cc9f57205_k.jpg

Kuvat: Juha Käenmäki ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli