Joonas Pylsy sai aivoverenkierron häiriön Norja-ottelun alkulämmössä – ”Toivomme rauhaa”

Suomen miesten salibandymaajoukkueen Joonas Pylsyn viime päivät ovat olleet painajaismaiset. MM-kisojen alkusarjan Norja-ottelun alkulämmöstä alkoi tapahtumasarja, jota kukaan ei osannut ennakoida.

Joonas Pylsy, 32, oli sivussa kaksi ensimmäistä Suomen alkusarjan ottelua. Kolmanteen otteluun tiistain Norjaa vastaan hänet oli nimetty kokoonpanoon, mutta joutui jäämään sivuun kesken alkulämmittelyn. Pylsy sai verryttelyn aikana lihaskrampin ja huimauskohtauksen. Hänet toimitettiin nopeasti Swiss Life Arenan ensiapuhuoneeseen ja sieltä ambulanssilla sairaalaan.

Sairaalassa todettiin tutkimusten jälkeen, että Pylsyllä on aivoverenkierron häiriö. Pylsy toipuu edelleen samaisessa zürichiläisessä sairaalassa.

– Halusimme tulla asian kanssa lyhyesti ulos. Puhelin on niin täynnä viestejä ja erilaisia spekulaatioita liikkuu. Ennen ulostuloa halusimme odottaa kriittiset päivät toipumisen osalta ja varmistua ettei tule takapakkia, Pylsy ja hänen vaimonsa Tea kertovat yhdessä puhelimitse ja jatkavat:

– Tässä on eletty painajaista viime päivät. Nyt tila on kuitenkin menossa vakaammaksi. Tulevat kuukaudet keskitymme täysillä kuntoutukseen ja parantumiseen. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja rauhaa. Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa enempää.

Lauantaina Pylsy lähetti videotervehdyksen Suomen joukkueen WhatsApp-ryhmään – vastaanotto oli lämmin ja lukuisten tsemppiviestien ja sydänten sävyttämä. Virallisesti Pylsy jäi kisajoukkueesta sivuun perjantaina ennen puolivälierää, kun tilalle nimettiin Peter Kotilainen.

Pylsy huilasi viime viikon lauantaina ja sunnuntaina alkusarjan Slovakia- ja Sveitsi-ottelut flunssan oireiden takia. Sunnuntaina Pylsylle tehtiin sairaalassa laajat testit ja hän sai flunssan osalta terveen paperit ja peliluvan Norja-otteluuun paikalliselta olympiatason lääkäriltä.

– Jonkun verran on spekuloitu, että oliko flunssa turnauksesta nyt hoidettavien oireiden taustalla. Niiltä huhuilta haluamme leikata siivet – se ei liity tapaukseen mitenkään.

Jyväskylän kupeesta Vaajakoskelta lähtöisin oleva Pylsy edustaa seurajoukkuetasolla sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä. Hän on pelannut 70 miesten maaottelua, joissa on syntynyt komeat 47 maalia ja 35 maalisyöttöä. Pylsy on voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja neljä Suomen mestaruutta.

Suomen osalta MM-kisat Sveitsissä päättyivät pronssiottelun voittoon. Sveitsi kaatui lukemin 5-3.

Jaa artikkeli