Suomi kesti Sveitsin kirin – MM-mitaliputki jatkuu

Suomi päätti salibandyn miesten MM-turnauksen Zürichissä mitaliin, kun kirpeään kiriin yltynyt Sveitsi taipui lopulta 5-3. Suomi on näin edelleen yltänyt mitalille lajin kaikissa kaikkien ikäluokkien MM-turnauksissa.

Vielä ottelun alussa joutui Oskari Fälden pitämään varmoilla torjunnoillaan Suomea mukana pelissä, mutta maalitilin avasi Suomi melkeinpä ensimmäisestä paikastaan. Justus Kainulaista lyötiin mailaan maalipaikassa, ja mies sijoitti tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen eleettömästi vasemman tolpan viereen. Erän lopulle nähtiin vielä peräperää kaksi komeaa suomalaismaalia. Peter Kotilainen ja Justus Kainulainen sahasivat puolustuksen halki pitkillä poikkisyötöillä, ja Mikko Leikkanen sai ottaa pallon maalin edessä haltuun ennen kuin nosti sen verkkoon. Minuuttia myöhemmin vapautti Oskari Heikkilä Miko Kailialan kaksin maalivahti Patrick Ederin kanssa eikä viimeistelytaidoistaan tunnettu hyökkääjä erehtynyt.

Nico Salo kiskaisi heti toisen erän aluksi Suomen jo 4–0-johtoon, mutta aivan sinivalkoisena näytöksenä erä ei jatkunut. Sveitsi vahvisti otettaan erän loppua kohden, ja erän puolivälissä Jan Burki herätti pahasti jo hiljenneen kotiyleisön pauhuun kavennuksella takayläkulmaan. Erän lopulla Otto Lehkosuo komennettiin jäähypenkille, ja ylivoimalla Patrick Mendelin palautti kotijoukkueen uskon pommittamalla etukulmaan jo 4-2.

Sveitsin toisessa erässä itselleen vääntämä ote vain jatkui kolmannessa erässä, ja sen puolivälissä Jan Zaugg pääsi nostamaan maalin edestä eron enää yhteen. Sveitsin alkaessa vetää maalivahtiaan penkille kolme minuuttia ennen loppusummeria Suomi oli pahasti köysissä mutta taisteli yhä uudelleen pallon eteen viimeisenä lukkona joukkueen parhaana palkittu Oskari Fälden. Paine helpotti  lopulta 23 sekuntia ennen loppua, kun Sami Johansson pääsi palloon ja hetken tähdättyään liidätti sen varmasti Sveitsin tyhjään verkkoon.

Suomella on neljästätoista miesten MM-turnauksesta nyt neljä maailmanmestaruutta, seitsemän hopeaa ja kolme pronssia.

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Zürich, Sveitsi

Miesten MM-turnaus, pronssiottelu

Suomi–Sveitsi 5-3 (3-0, 1-2, 1-1)

1. erä: 5.23 Justus Kainulainen 1-0 rl, 14.34 Mikko Leikkanen (Kainulainen) 2-0, 15.40 Miko Kailiala (Oskari Heikkilä) 3-0.
2. erä: 20.49 Nico Salo (Sami Johansson) 4-0, 28.53 Jan Bürki (Manuel Maurer) 4-1, 36.43 Patrick Mendelin (Noel Seiler) 4-2 yv.
3. erä: 50.15 Jan Zaugg (Deny Känzig) 4-3, 59.37 Sami Johansson 5-3 tm.