Hallitustiedote: Vuoden 2023 taloudellisesta tuloksesta ylijäämäinen - Valtuusto kokoontuu 20.4.

Salibandyliiton hallitus kokousti tiistaina 26.3. ja uudelleen maanantaina 8.4., koska kaikkia esityslistalla olleita asioita ei ehditty käsitellä yhdessä kokouksessa.

Toiminnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

Alueiden kehityspäivillä on käyty keskusteluja seurojen kanssa sarjatoiminnan uudistuksista kaudelle 2024–25 aikaisemmin hallituksessakin esillä olleiden periaatteiden mukaisesti.

F-liigan miesten sarjan ottelumäärät on saatu sovittua kaudelle 2024–25. Ottelumäärät pysyvät samoina kuin kaudella 2023–24. Kouvolan Lakritsi Suomen Cupin formaatista ja erityisesti Cupin finaalitapahtumasta on käyty keskusteluja seurojen sekä Yle Urheilun kanssa ja kokonaisuus tuodaan hallitukselle päätettäväksi huhtikuun 19. päivän kokoukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustusta Lahden U19-naisten MM-kisojen järjestelyihin 50 000 euroa. Tukisumma on pienempi kuin mitä Salibandyliitto haki, ja mihin on varauduttu tapahtuman budjetissa.

Henkilöhaku Salibandyliiton valiokuntiin toimikaudelle 2024–27 tuotti paljon hyviä kandidaatteja. Valiokuntia on alkavalla toimikaudella seitsemän aiemman neljän sijaan. Valiokuntien kokoonpanot vahvistetaan hallituksen seuraavassa kokouksessa pois lukien turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta, joka nimettiin maaliskuun kokouksessa.

Syksyn EFT-turnauksen (18.–20.10.) perjantain ottelut pelataan Turussa ja viikonlopun ottelut Raumalla. Lähialueilla ei pelata Salibandyliiton sarjatoiminnan alla olevia otteluita kyseisenä aikana, jotta EFT-turnauksen katsominen paikan päällä mahdollistuu. Lisää aiheesta täällä.

Tiedoksi ajankohtaiskatsaus Lahden U19 MM-kisoista.

Talous ja hallinto
Hyväksyttiin tilinpäätös ja tasekirja tilikaudelta 2023. Viime vuoden tulos on ylijäämäinen 56 000 euroa. Budjetin mukainen tavoite oli asetettu 50 000 euroa ylijäämäiseksi. Hyväksyttiin vuosikertomus 2023 valtuuston kokoukselle esitettäväksi.

Hyväksyttiin myös valtuuston kokoussuunnitelma. Valtuusto kokoontuu lauantaina 20.4.2024 Vantaalla. Kokous järjestetään hybridimallisena.

Kilpailutoiminta
Hyväksyttiin seuraavat sarjajärjestelmät ja kilpailutoiminnan määräykset kaudelle 2024–2025:
* F-liigan miesten sarjan sarjajärjestelmä
* Junioreiden valtakunnallisten sarjojen (P22, P19, P17, P15 sekä T21, T18) sarjajärjestelmät
* Naisten Suomisarjan sarjajärjestelmä
* Miesten Suomisarjan sarjajärjestelmä kaudelle 2024–25 ja myös 2025–26
* Yhteisjoukkuemääräykset (P15-22, T16-21)
* Tulospalvelumääräykset

T16- ja P16-sarjajärjestelmät tuodaan uudelleen käsiteltäväksi hallituksen kokoukseen 19.4.

Jotta junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehittämistä voidaan tulevaisuudessa tehdä tehokkaasti, hallitus valtuutti selvittämään päätöksenteon tueksi eri juniorisarjojen pelaajapolkujen kustannuksia ja niiden jakautumista. Hallitus totesi, että kustannukset täytyy ottaa tulevaisuudessa vielä paremmin huomioon valtakunnallisten sarjojen kehittämistä tehtäessä.

Hyväksyttiin valtakunnallisten juniorisarjojen osallistumismaksut ja ilmoittautumisajankohdat kaudelle 2024–25 muutoin paitsi T16- ja P16-sarjojen osalta päätökset tehdään yhdessä sarjajärjestelmäesitysten kanssa seuraavassa hallituksen kokouksessa 19.4.

Alueellisten sarjojen osallistumismaksut päätettiin aikuisten sarjojen osalta esityksen mukaisesti. N2-N4 ja M3-M6 divisioonien osallistumismaksuja korotettiin 100 eurolla kaudelle 2024–25. Korotuksen taustalla on erityisesti tarjottava hybridimuotoinen sarja, joka nostaa liiton palvelutasoa seurojen suuntaan sekä kasvavat ottelumäärät, joita aiheuttavat mm. seurojen aloitteesta järjestettävät uudet lopputurnaukset.

Hyväksyttiin seniorisarjojen ilmoittautumisajankohdat. Seniorisarjojen osallistumismaksuista päätetään myöhemmin keväällä.

Kuultiin katsaukset sarjatoiminnan kehittämisen etenemistä ja Inssi-Divarin kehitysryhmästä.
Tiedoksi tarkennetut määräykset pääsarjahalleihin.

Vahvistettiin turvallisuus- ja olosuhdevaliokunnan kokoonpano toimikaudelle 2024–2027. Valiokunta on uusi ja liittyy hallituksen päättämiin toimenpiteisiin pelin turvallisuuden edistämiseksi. Lue uudesta valiokunnasta tarkemmin täällä.

Seuratoiminta ja harrastaminen
Erotettiin eroilmoituksen perusteella 18 kahdeksantoista jäsenseuraa. Suurehkoa määrää selittää helmikuussa laskutettu liiton jäsenmaksu seuroilta, jotka eivät tällä kaudella ole osallistuneet liiton sarjatoimintaan.

Huippu-urheilu
Hyväksyttiin U19 MM-kisajoukkue esityksen mukaisesti. Uutisen joukkueen julkistuksesta voit lukea täällä.

Hallitus oli koolla kokouksissa täysimääräisenä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 19.4. Valtuuston varsinainen kokous on vuorossa lauantaina 20.4.

Salibandyliiton hallitus: Kaarina Vuori (pj.), Juuso Laamanen (vpj.), Mikko Alanko, Tomi Auremaa, Riikka Henkola, Miko Kailiala, Marko Löija, Mikko Seppälä, Petra Viheriävaara, Tuulia Virhiä.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta (6) ja enintään yhdeksästä (9) jäsenestä. Hallituksen jäsenistä yhtä sukupuolta voi olla enintään kaksi kolmasosaa (2/3). Yksi hallituksen jäsenistä on pelaajia edustavan tahon valitsema.

Jaa artikkeli