Turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta aloittaa: ”Monipuolinen ja asiantunteva kokoonpano”

Yksi uusista toimikaudelle 2024–2027 perustettavista valiokunnista on turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta. Salibandyliiton hallitus on vahvistanut sen kokoonpanon.

Turvallisuuteen ja olosuhteisiin on toki kiinnitetty aiemminkin huomiota Salibandyliiton eri toimielimissä, mutta osa-alueen tärkeyttä ja sen eteen tehtäviä toimenpiteitä edistääkseen vuoden 2024 alussa aloittanut uusi Salibandyliiton hallitus päätti ensi töikseen, että kokonaisuus kootaan oman valiokunnan alle.

–Pelaamisen turvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista, joista meidän täytyy huolehtia. Lajin kehityksen myötä vauhti on vain kasvanut ja samalla vaateet turvallisuuden osalta muuttuneet. Salibandyn turvallisuuden eteen tehtiin toimia jo edellisellä hallituskaudella, mutta niiden vaikuttavuus ei selvästi ole ollut riittävä, puheenjohtaja Kaarina Vuori kertoi tämän vuoden helmikuussa.

–Aikanaan Salibandyliitolla on ollut olosuhdevaliokunta ja syksyllä 2022 toimintansa aloitti pelin ja sen turvallisuuden kehittämisen ohjausryhmä. Turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta korvaa viime mainitun ja uusi valiokunta tuo lisää lihaksia ja toimenpiteitä etenkin pelin turvallisuusnäkökohtiin, kertoo uutta valiokuntaa synnyttämässä ollut yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

Kuinka tiivistät valiokunnan roolin?
–Sen tehtävänä on edistää ja linjata pelin ja pelaamisen turvallisuutta olosuhteiden kehittymisen kautta ja edistää yhteistä pelikäsitystä ja pelaamisen linjaa siten, että salibandy kehittyy turvallisempaan suuntaan.

Valiokunnan kokoonpanossa huomio kiinnittyy jäsenten laaja-alaiseen taustaan.

–On ensiarvoisen tärkeää, että pelin turvallisuuden kehittämistä kyetään lähestymään monesta eri näkökulmasta. Pelin turvallisuutta ja linjauksia täytyy osata katsoa muun muassa pelaajien, valmentajien, erotuomareiden ja liiton sekä F-liigan näkökulmista. Ja näiden välille tulee pystyä luomaan yhteinen tahtotila ja linja mihin suuntaan ja millaisilla toimilla haluamme pelin turvallisuutta edistää ja kehittää, Kinnunen painottaa.

Turvallisuus- ja olosuhdevaliokuntaan on kutsuttu henkilöitä salibandyn eri osa-alueilta lääketieteellistä puolta unohtamatta.

–Olen todella tyytyväinen siihen, miten monipuolinen ja asiantunteva kokoonpano valiokunnalle saatiin jalkeille. Mukana ovat käytännössä ne henkilöt, joita kysyttiin mukaan. Tämä alleviivaa hyvin, kuinka tärkeiden asioiden äärellä ollaan, kun puhutaan pelaajien turvallisuudesta ja terveydestä, johon olosuhteet nivoutuvat automaattisesti. Erityisen iloinen olen, että pelaajalegenda ja lääkäri Harri Forsten saatiin mukaan. Lääkärinäkökulma auttaa varmasti ryhmää hahmottamaan laajemmin pelin linjaamiseen ja olosuhteisiin liittyvät vaarat- ja turvallisuusriskit, Jari Kinnunen luottaa.

Turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta 2024–2027
Harri Forsten (lääkäri & ex-maajoukkuepelaaja)
Miko Kailiala (maajoukkuepelaaja, pelaajayhdistys ja hallitus)
Janne Kainulainen (valmentaja & ex-liigapelaaja)
Petri Kettunen (huippu-urheilujohtaja)
Jari Kinnunen (yhteiskuntasuhdejohtaja)
Katriina Saarinen (ex-maajoukkuepelaaja & erotuomari)
Mika Saastamoinen (erotuomarien edustaja)
Mikko Seppälä (Salibandyliiton hallitus)

Tarvittaessa valiokunta voi käyttää asiantuntijana esimerkiksi vakuutusyhtiön edustajaa.

Taustaa turvallisuudesta ja olosuhteista:
Pääsarjajoukkueiden halleihin annettu uusia turvallisuusmääräyksiä (15.3.2024)
Salibandyn turvallisuus tapetilla – liittohallitus päätti toimenpiteistä (23.2.2024)
Pääsarjojen hallikatselmukset tehty: Peliolosuhteissa parantamisen varaa (29.6.2023)

Kuvituskuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli