Hallitustiedote: Valoa näkyvissä – 13 uutta jäsenseuraa

Salibandyliiton hallitus oli koolla 24.5. Kokous oli kuluvan vuoden kahdeksas.

Kokouksen aluksi kuultiin SETAN pääsihteeri Kerttu Tarjamon alustus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, jonka jälkeen keskusteltiin aiheesta. Salibandyliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-ohjelma päivitetään kuluvana vuonna.

Toiminnanjohtajan ajankohtaiset asiat
– todettiin IFF:n Suomelle myöntämät aikuisten arvokisojen järjestelyoikeudet ja niiden tarjoamat mahdollisuudet lajin esilletuontiin laajalti. Miesten MM-tapahtuma pelataan Tampereelle vuonna 2026 ja naisten MM-kisat Turussa 2027.
– Lempäälän Ideaparkissa 17.5. järjestetyt F-liiga Draft ja F-gaala todettiin järjestelyiltään onnistuneiksi.
Torneopal-järjestelmän (sarjatoiminnan hallinta, tilastointi ja tulospalvelu) käyttöönotto etenee.
– Whistleblower-järjestelmän käyttöönotto lähestyy. Palvelussa voi ilmoittaa epäasiallisesta toiminnasta anonyymisti.
– raportoitiin Olympiakomitean kanssa pidettyjen tapaamisten anti.
– kuultiin katsaus IFF:n 19.5. Malmössä järjestämästä Core Country kokouksesta, jossa Euroopan 13 suurimman jäsenmaan puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat keskustelivat lajin kehittämisen suuntaviivoista. Lajiyhteisöltä on kerätty kehitysehdotuksia Suomen omalla sekä IFF:n kansainvälisellä kyselyllä. Hallitus käsittelee asiaa johtoryhmän kanssa laajemmin kesäkuun seminaarikokouksessa. Muilta osin prosessi jatkuu siten, että IFF kerää kesän ja syksyn aikana lisää dataa mm. sponsoreilta, medialta, katsojilta, lajin ulkopuolisilta urheilutoimijoilta ja nuorilta kohderyhmiltä sekä hyödyntää yhteiskunnasta, urheilusta ja tulevaisuudesta tehtyjä tutkimuksia. Ensi kauden aikana kerättyä tietoa tullaan pureksimaan ja jalostamaan mm. erilaisissa työpajoissa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Talous ja hallinto
– alkuvuonna tehdyt säästöt alkavat näkyä, mutta kulukuuria jatketaan, sillä tuottojen alijäämä (pelipassimyynti ja osallistumismaksut) pitää toteuman vielä alle budjetoidun.
– todettiin, että SSBL Salibandy Oy on maksanut Salibandyliiton sille aikoinaan myöntämän pääomalainan takaisin.
– uusi talousraportoinnin malli esitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa.
– tiedoksi tavoiteseuranta 2023 tammi-huhtikuun ajalta.

Organisaatio ja muutosneuvottelut
– toiminnanjohtaja kävi läpi Salibandyliitossa pidettyjen muutosneuvottelujen lopputuleman ja esitteli uuden organisaation. Uutisen muutosneuvotteluista voi lukea täällä. Uudesta organisaatiosta kerrotaan tarkemmin tällä viikolla.
– keskusteltiin huippu-urheilujohtajan vakanssin täyttämisestä nykyisen toimenhaltijan lopettaessa Salibandyliitossa. Päätettiin, että toimi laitetaan avoimeen hakuun lähiaikoina. Huippu-urheilujohtajan lähtö ei liittynyt muutosneuvotteluihin.

Kilpailutoiminta
– hyväksyttiin kaudella 2022–23 SalibandyTV:ssä striimattujen Inssi-Divarin maksullisten ottelulähetysten kompensaatiot asianosaisille joukkueille esityksen mukaisesti.
– myönnettiin pääsarjalisenssit lisenssityöryhmän esityksen mukaisesti. Joidenkin seurojen osalta odotetaan vielä tilinpäätösten, tilintarkastus- tai tilinpäätöskertomusten toimittamista määräpäivään 15.6.2023 mennessä.

Vahvistettiin kaudelle 2023–24 seuraavat erotuomaritoimintaan liittyvät dokumentit:
– erotuomariluokitukset
– erotuomaritoimijoiden matkustussääntö
– erotuomaritoiminnan johtosääntö
– erotuomareiden ja otteluvalvojien esteellisyysohjeistukset

Seuratoiminta ja harrastaminen
– hyväksyttiin kolmetoista uutta jäsenseuraa ja yksi nimenmuutos hakemusten perusteella. Huomioitiin näin monen uuden jäsenseuran olevan hyvä suuntaus, sillä koronavuosien aikana tai jälkeen ei vastavia lukemia ole ollut. Kaikkiaan Salibandyliiton jäseninä on reilut 720 seuraa.

SSBL Salibandy Oy
– Toimitusjohtaja antoi SSBL Salibandy Oy:n ajankohtaiskatsauksen.

Hallituksen seuraava kokous pidetään seminaarikokouksena 15.–16.6.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä.

Hallituksen toimikausi on kolme vuotta (nyk. hallituksen toimikausi 2021–2023) ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Seuraava liiton varsinainen kokous pidetään 25.11.2023.

Hallituksen kokoonpano: Kaarina Vuori (pj.), Janne Heikkinen, Harri Karjala, Arja Kilpeläinen, Mikko Kohonen, Juuso Laamanen (vpj.), Timo Lyytinen, Olli Lähdesmäki.

Jaa artikkeli