Hallitustiedote: U17-maajoukkueen valmennus valittu - ensi kauden sarjajärjestelmiä vahvistettiin

Salibandyliiton hallitus piti hybridikokouksen torstaina 23.3.

Toiminnanjohtajan katsaus

Salibandyliitto on aloittanut pilottihankkeen vastuullisuusohjelmaansa liittyen Planet Company Oy:n, CarbonLink Oy:n ja Netvisor-palvelun kesken. Ensin mainittu keskittyy alustallaan vastuullisuusohjelmassa määriteltyjen toimenpiteiden vaikuttavuusviestintään. Kahden muun toimijan kanssa mitataan ja seurataan Salibandyliiton hiilijalanjäljen kehitystä.

OKM on nimennyt Urheilun eettisten asioiden neuvottelukuntaan vuosille 2023–2027 Salibandyliiton edustajina toiminnanjohtajan varsinaiseksi jäseneksi ja puheenjohtajan varajäseneksi.

Todettiin seuratoiminnan elinvoimaisuuskyselyn 2023 saama hyvä vastaanotto vastaajien keskuudessa. Kyselyyn yli 1700 vastausta noin 150 seuralta. Tuloksia avataan niin hallitukselle kuin valtuustolla huhtikuun kokousten yhteydessä.

Todettiin, että Salibandyliitto on avustanut kolmea maajoukkueurheilijaansa oikaisuvaatimuksen laatimisessa. Vaatimus liittyy Olympiakomitean myöntämiin korkeamman luokan urheilija-apurahojen jakoperusteisiin, joissa ei noteerata ei-olympialajien edustajia. Tapaus on ollut myös mediassa esillä.

Lahden kaupungin kanssa on pidetty starttipalaveri U19-naisten MM2024-kisojen osalta ja kisaorganisaation rakentaminen etenee.

Neuvottelut erotuomaripalkkioista kaudesta 2023–24 alkaen Salibandyliiton ja erotuomarikunnan edustajien kanssa on aloitettu.

Talous ja hallinto

Hyväksyttiin Salibandyliiton vuoden 2022 tilinpäätös ja tase sekä vuosikertomus. Hallitus esittää ne vahvistettaviksi valtuuston varsinaiselle kokoukselle, joka pidetään lauantaina 22.4.2023 Vantaalla. Vuoden 2022 taloudellinen tulos on alijäämäinen noin 443 000 €.

Hyväksyttiin valtuuston kokoussuunnitelma.

Kilpailutoiminta

Hyväksyttiin seuraavat kilpailutoiminnan sarjajärjestelmät ja -määräykset kaudelle 2023-24 esitysten pohjalta:
* Pääsarjojen ja naisten Divarin sarjajärjestelmät
* Naisten ja miesten Suomisarjojen sarjajärjestelmät
* Suomen Cupin sarjajärjestelmät
* Junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät: P22, P19, P17, P16 ja P15 sekä T21, T18 ja T16
* Pääsarjojen lisenssiehdot
* Yksittäisten otteluiden sarjamääräykset (HUOM! pääsarjojen sarjamääräykset käsitellään huhtikuun kokouksessa)
* Yhteisjoukkuemääräykset: P15-22, T16-21, P11-14, T12-14, P9-10, T10

Seuratoiminta ja harrastaminen

Hyväksyttiin kolme uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella kolme jäsenseuraa.

Myönnettiin seuratoiminnan kultaiset ansiomerkit nrot 96, 97, 98 ja 99 hakemusten mukaisesti.

Huippu-urheilu

Hyväksyttiin U17-tyttömaajoukkueen valmennustiimi periodille 1.5.2023–30.4.2025.
Päävalmentajana jatkaa Lasse Korhonen, joka on toiminut tehtävässä syyskuusta 2022 alkaen.

Valmennustiimissä jatkavat Katja Ulmanen ja Ville Lindgren ja uutena Piritta Berg. Berg tulee henkilökohtaisten syiden takia tehtävästä jättäytyvän Jouni Kivisen tilalle. Lasse Korhosen esittely viime syksyltä täällä.

Kansainväliset asiat

Päätettiin, että Salibandyliitto hakee miesten MM2026-kisoja Tampereelle ja vuoden 2027 naisten MM-tapahtumaa järjestettäväksi Turussa. Hakemukset tulee jättää 7.4. mennessä.

Puheenjohtaja antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Hallituksen seuraava kokous pidetään lähikokouksena perjantaina 21.4. Lauantaina 22.4. on liiton toimintasääntöjen mukainen valtuuston varsinainen kokous.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä.

Hallituksen toimikausi on kolme vuotta (nyk. hallituksen toimikausi 2021–2023) ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Seuraava liiton varsinainen kokous pidetään 25.11.2023.

Hallituksen kokoonpano: Kaarina Vuori (pj.), Janne Heikkinen, Harri Karjala, Arja Kilpeläinen,

Mikko Kohonen, Juuso Laamanen (vpj.), Timo Lyytinen, Olli Lähdesmäki.

Jaa artikkeli