Nimityksiä: Lasse Korhonen U17-tyttöjen päävalmentajaksi ja Katja Ulmanen lajivalmentajaksi  

U17-tyttöjen maajoukkueen valmennuksessa on tehty järjestelyjä kesken sopimuskauden, kun valmennustiimiin kuuluva Lasse Korhonen ottaa päävalmentajan tehtävät Hannu Santaselta. Uutena lajivalmentajana Korhosen tilalla aloittaa Katja Ulmanen.

– Innostunut, ylpeä ja kiitollinen, Korhonen (kuvassa) kuvailee tuntemuksiaan valinnasta. Yhdeksäntoistakesäisestä saakka olen valmentanut seurajoukkueissa ja jotain uutta haastetta kaivannut, mutta ihan tästä en ole haaveillut.

– Maajoukkue on inspiroiva ympäristö. Jos tästä ei voi olla ylpeä, niin mistä sitten. Myös osoitus siitä, että joku arvostaa.

Korhonen, 37, on Kuopiossa asuva alakoulun luokanopettaja. Hän kokee, että siviilityö ja juniorivalmentaminen on hyvä yhdistelmä.

– Niissä on paljon samoja aspekteja. Etenkin ryhmänhallinnassa opettaminen ja valmentaminen ovat tukeneet toisiaan.

Valmennuskokemusta Korhoselle on karttunut Kuopion Welhojen, Varkauden Tarmon, Tuupovaaran Urheilijoiden ja Josban joukkueissa pääasiassa tyttöjunioreiden ja naisten parissa Viimeiset viisi vuotta hän ollut MAAJOUKKUETIE-valmentajana ja toista kautta lajivalmentajana U17-maajoukkueessa.

Valmennuksen ohjenuoransa hän tiivistää: työnteko ei lopu, mutta hauskanpito jatkuu.
– Nämä kun saa yhdistettyä, siitä seuraa tosi hyviä juttuja, kuten viime kevään Floorball Future Stars -tapahtumassa saimme nähdä. Valmennan auttaakseni pelaajia niin kaukalossa kuin arjessa ja haluan tukea heitä tavoitteissaan. Koen olevani pelaajakeskeinen valmentaja.

Mikä muuttuu, kun valmentajasta tulee päävalmentaja?
– Sain hyvät pohjat hommaan viime kaudella nollaviitosten kanssa. Valmennustiimi on tuttu ja toimiva, johon Katja Ulmanen tuo hyvän lisän. Yhdessä asioita pohditaan, mutta minulla on nyt vastuun kantaminen päätöksistä. Sen haluan vielä sanoa, että tiimimme tavoitteena on kehittää yhteistyötä ja lisätä vuorovaikutusta seuravalmentajien kanssa, koska seuroissa se työ pitkälti tehdään.

Vaihdos kesken sopimuskauden liittyy päävalmentajana toimineen Hannu Santasen uusista työtehtävistä. Santanen toimii valmentaja-kouluttaja nimikkeellä Salibandyliiton ja Eerikkilän urheiluopiston yhteispalkkauksella.

– Hannulle piti raivata lisää työaikaa tänä vuonna toimintansa aloittaneiden alueellisten asiantuntijaverkostojen toiminnan suunnitteluun ja koordinointiin ja katsoimme, että on parasta siirtää päävalmentajan tehtävät häneltä Lasse Korhoselle, joka kuuluu entuudestaan U17-maajoukkueen valmennustiimiin, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala taustoittaa.

Uudeksi lajivalmentajaksi valittiin Katja Ulmanen.
– Olen jo pidempään seurannut Katjaa, joka on osaava ja kokenut valmentaja. Hienoa, että saimme hänet toimintaamme mukaan. Katja on erinomainen täydennys U17 valmennustiimiin kehittämään ei vain maajoukkuetoimintaa vaan laajemminkin tyttösalibandyä, Rantala tietää.

Lajivalmentaja Jouni Kivinen ja maalivahtivalmentaja Ville Lindgren jatkavat tehtävissään. U17-maajoukkueiden valmentajien sopimukset on sidottu MAAJOUKKUETIE-toimintakausiin ja nykyinen toimintakausi päättyy 30.4.2023.

Korhonen ja valmennustiiminsä saa uuden ikäluokan U17-maajoukkueeseen, kun 2006 syntyneet kokoontuvat ensimmäiselle leirille lokakuun viimeisenä viikonloppuna Eerikkilään. Tammikuussa on luvassa MAAJOUKKUETIE-tapahtuma ja keväällä Floorball Future Stars -turnaus, jossa pelaajat pääsevät mittamaan taitojaan kansainvälisessä ilmapiirissä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli