Hallitustiedote: Tilinpäätös valmis, ensi kauden sarjamääräyksiä vahvistettiin, valtuuston kokous lähestyy

Salibandyliiton hallitus piti hybridikokouksen keskiviikkona 23.3.

Toiminnanjohtajan katsauksessa todettiin mm. seuraavaa:
* Sarjatoimintaa rajoittavia koronamääräyksiä terveysviranomaisten taholta ei tällä hetkellä ole voimassa ja näkymä kauden loppuun pelaamiseksi on melko hyvä. Korona ei ole tällä erää syy ottelusiirtojen tekemiseksi.
* Drop out -tutkimus on juuri valmistunut ja sen tuloksiin palataan tarkemmin tuonnempana.
* Kumppanineuvottelut kevään aikana ovat vilkastuneet. Salibandyliitto on juuri tehnyt sopimuksen Insinööriliiton kanssa ja SSBL Salibandy Oy sopinut yhteistyöstä Kivra Oy:n kanssa.
* Liiton organisaatio on pääsemässä uusien toimenkuvien mukaiseen toimintaan ja siihen tilanteeseen, joka määriteltiin keväällä 2021.
* Johtoryhmätyöskentelyä ollaan kehittämässä. Apuna on käytetty ulkopuolista fasilitaattoria. Myös HR-järjestelmäprojekti on lähtenyt käyntiin.
* Pääsarjojen korona-avustushakemus ministeriöön (OKM) tuen saamiseksi on lähetetty ja vireillä. Ministeriön päätöksiä odotetaan pikaisesti.
* Kilpailutoiminnan kehittäminen uudenlaisten harrastamisen muotojen lanseeraamiseksi etenee.

Hyväksyttiin Salibandyliiton vuoden 2021 tilinpäätös ja tase sekä vuosikertomus. Hallitus esittää ne vahvistettaviksi valtuuston varsinaiselle kokoukselle, joka pidetään 23.4.2022. Vuoden 2021 taloudellinen tulos koko liiton osalta oli noin 180 000 euroa alijäämäinen. Tuloksessa on huomioitu MM2020-kisojen positiivinen tulos. MM2020-kisat pelattiin vuonna 2021 ja kisaprojektin tulos vuonna 2021 oli lähes 400 000 euroa ylijäämäinen.

Hyväksyttiin seuraavat kilpailutoiminnan sarjajärjestelmät ja määräykset kaudelle 2022-23 esitysten pohjalta:
* Kilpailusäännöt
* Pääsarjojen ja naisten 1. divarin sarjajärjestelmät
* Suomen Cupin sarjajärjestelmät
* Junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät (P17, P19 ja P22)
* Yksittäisten otteluiden sarjamääräykset
* Yhteisjoukkuemääräykset (P15-22, T16-21), (P11-14, T12-14) ja (P9-10, T10)
* Vapaiden sarjapaikkojen täyttöjärjestys
* Pääsarjojen ja Suomen Cupin rahapalkinnot

Hyväksyttiin ehdollisena
* Pääsarjojen sarjamääräykset
Hyväksyttiin pääsarjojen sarjamääräykset esityksen mukaisesti, mutta ehdollisena niin, että sarjamääräykset käytetään vielä F-liiga naisten sarjan johtoryhmässä ja miesten divarin kehitysryhmässä ennen lopullista hyväksymistä.

* Pääsarjojen lisenssiehdot
Hyväksyttiin pääsarjojen lisenssiehdot esityksen mukaisesti, mutta ehdollisena niin, että lisenssiehdot käytetään vielä F-liigan miesten ja naisten sarjojen johtoryhmissä sekä miesten divarin kehitysryhmässä ennen lopullista hyväksymistä.

Myös osallistumismaksut ja ilmoittautumisaikataulut kaudelle 2022–23 hyväksyttiin. Maksuissa palataan tasoon ja hintaluokkiin, jotka hallitus ehti ennen koronapandemiaa vahvistaa kaudelle 2021-22. Näihin maksuihin verrattuna nousua on turnausmuotoisissa sarjoissa noin 20-30 euroa. Korotukseen vaikuttaa kustannusten nousu, ennen muuta salivuorojen hintojen korotukset.

Vahvistettuja dokumentteja päivitetään salibandy.fi-sivustolle lähiaikoina. Kauden 2022-23 kausi-info julkaistaan 14.4. mennessä ja siinä informoidaan kaikki olennaiset tulossa olevan kauden asiat.

Arja Kilpeläinen raportoi F-liigan naisten sarjan kehittämishankkeen etenemisestä. Hallituksen jäsenillä on mahdollisuus osallistua asiaa koskevaan työpalaveriin 5.4. Asia tulee hallituksen käsiteltäväksi vielä huhti- tai toukokuun kokouksessa.

Erotettiin eroilmoituksen perusteella kaksi jäsenseuraa.

Seura- ja harrastustoiminnan johtaja esitteli tähtiseuroja koskevan raportin.

Naisten maajoukkueen taustoja täydennettiin 31.12.2023 jatkuvin sopimuksin. Nimetyt ja tehtävät ovat: Henna Hukkanen (psyykkinen valmentaja), Niko Iivonen (fysioterapeutti/huoltaja), Heidi Kurronen (hieroja/huoltaja), sekä Henna Autio (fysioterapeutti/huoltaja). Kaikki jatkavat tehtävissään edelliseltä naisten maajoukkueen kisaperiodilta. Aiemmin naisten maajoukkueeseen on nimetty nämä henkilöt.

Kaarina Vuori antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Päätettiin, että liiton puheenjohtaja Risto Kauppinen toimii omistajan edustajana SSBL Salibandy Oy:n tulevassa yhtiökokouksessa.

Valtuuston varsinainen kokous pidetään 23.4.2022. Toiminnanjohtaja esitteli valtuuston kokouksen kokoussuunnitelman. Päätettiin esittää valtuustolle, että Salibandyliitto sitoutuu urheilun keskitettyyn vakavia eettisiä rikkomuksia koskevaan kurinpitojärjestelmään.

Hallituksen seuraava kokous pidetään perjantaina 22.4. lähikokouksena. Valtuuston kokoustapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä 22.–23.4. pääkaupunkiseudulla.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli