Hallitustiedote: Suomi hakee vuoden 2024 U19-naisten MM-kisoja ja maajoukkuetoimijoita nimettiin

Salibandyliiton hallitus oli koolla Tampereella perjantaina 27. marraskuuta. Kokous oli kuluvan vuoden 20. Lisäksi hallitus piti koronatilanteen vuoksi ylimääräisen kokouksen maanantaina 30.11.

Toiminnanjohtaja antoi tiedoksi hallitukselle liiton kokouksen hyväksyttäväksi menevän salibandyn mission, vision, strategiset painopisteet ja arvot sekä teki ajankohtaiskatsauksen liiton kokouksen valmisteluista. Salibandyn strategia 2026 julkaistaan ja esitellään laajemmin lähiaikoina.

Todettiin Olympiakomitean puheenjohtajan ja hallituksen valinnat. Salibandyliitonkin kannattama Jan Vapaavuori valittiin Olympiakomitean puheenjohtajaksi.

Hallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen Suomen Salibandymuseon kanssa museon toiminnan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Keskusteltiin junioreiden sarjajärjestelmien uudistamisesta. Esitystä pidettiin hyvänä, mutta hallitus päätti jatkaa vielä valmisteluja, koska kyseessä on laaja kokonaisuus.

Hallitus käsitteli ja hyväksyi Haukiputaan Heitto ry:n liiton kokoukselle osoittamaan jäsenistöaloitteeseen annettavan vastauksen.

Hallitus käsitteli junioreiden pelimuotojen muutoksia ja päätti 4 vastaan 4 -pelimuodon vaiheittaisesta käyttöönotosta ja kuuli tilannekatsaukset koronatilanteesta ja tulospalvelusta sekä MM2020-kisojen hyödyntämisen suunnitelmasta.

Miesten maajoukkueen valmennusryhmä vuosiksi 2021-22 hyväksyttiin, kuten myös poikien U16-maajoukkueen päävalmentaja ja lajivalmentaja.

Päätettiin, että Salibandyliitto hakee U19-naisten MM-kisojen järjestelyoikeutta vuodelle 2024.

Hyväksyttiin Salibandyliiton edustus IFF:n yleiskokouksessa 11.12 (Teams-kokous). Puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja edustavat Salibandyliittoa.

Erotuomarivaliokunnan kokoonpanoa täydennettiin esityksen mukaan. Salibandyliiton väistyvä erotuomaripäällikkö Mika Saastamoinen kutsutaan ETV:n jäseneksi ensi vuoden alusta alkaen.

Maanantaina 30.11. hallitus kokoontui uudelleen koronatilanteen tiimoilta ja päätti keskeyttää liiton sarjat joulukuun ajaksi. Keskeytys ei kuitenkaan koske pääsarjoja eli F-liigan miesten ja naisten sarjoja ja miesten Divaria, jotka jatkuvat alueelliset yleisörajoitukset huomioiden. Tarkemmin päätöksestä täällä.

Lauantaina järjestetyssä liiton kokouksessa jäsenistö valitsi liiton puheenjohtajan ja hallituksen vuosiksi 2021-23. Valitut henkilöt täällä.

Liiton kokouksen tallenne YouTubessa on nyt katsottavissa.

Vuoden 2018 alussa toimikautensa aloittaneen hallituksen viimeinen kokous pidetään perjantaina 11.12.2020.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Kuva: Tea Naskali (lokakuun 2020 kokouksesta)

Jaa artikkeli