Kuvituskuva

Liittohallitus linjasi: Salibandyliiton alainen kilpailutoiminta laajemmin tauolle joulukuun ajaksi, pääsarjat jatkuvat

Koronaepidemian kiristäessä otettaan myös salibandyn on reagoitava voimakkaammin. Salibandysarjat jäävät tauolle koko Suomessa joulukuun ajaksi.

Salibandyliiton hallitus käsitteli koronaepidemian vaikutuksia perjantaina kokouksessaan. Tilanteen käsittely jatkui maanantain kokouksessa. Liittohallitus päätti maanantaina Salibandyliiton koronavarautumisryhmän esityksen mukaisesti, että kaikki Salibandyliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään aikavälillä 1.–31.12.2020.

Keskeytys ei koske pääsarjoja eli F-liigan miesten ja naisten sarjoja ja miesten Divaria, jotka jatkuvat alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Joulukuun pelitauko salibandyssä vaikuttaa noin 4 000 otteluun ja yli 2 900 joukkueeseen.

Liittohallitus linjasi, että harjoittelussa tulee noudattaa sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia suosituksia ja ohjeita, jotka voivat olla erilaisia paikkakuntien/sairaanhoitopiirien välillä ja muuttuvat koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

Salibandyliiton kilpailusektori tekee lähipäivinä linjauksia ja jatkosuunnitelmia joulukuussa pelaamatta jäävien yksittäisten otteluiden ja turnausten osalta. Kilpailusektori myös informoi eri sarjojen joukkueita, kun jatkosuunnitelmat varmistuvat.

Ennen joulutaukoa päättyvien, mutta vielä kesken olevien juniorien alkusarjojen osalta liittohallitus teki päätökset maanantain kokouksessa. Päätökset jatkosarjoista tapahtuvat alueellisesti seuraavalla tavalla:

A) Etelä-Suomi, Sisä-Suomi
Sarjataulukot lukitaan keskeytymishetkelle. Jatkosarjojen joukkueet määräytyvät vallitsevan sarjataulukon mukaan (pisteet/ottelu-vertailu). Mahdollisia tasonmittauksia ei pelata (Jos alkusarjan jälkeen oli tarkoitus pelata tasonmittaus esim. kilpasarjan alkulohkon sijan X ja haastajasarjan sijan Y välillä, niin tällöin ylemmän tason alkusarjassa pelannut jatkaa ko. sarjatasolla ja alemman tason alkusarjassa pelannut jatkaa ko. sarjatasolla.).

B) Länsirannikko, Pohjois-Suomi
Pyritään pelaamaan sarjajärjestelmän mukaisesti alkusarjat loppuun. Eli nyt pelaamatta jäävät alkusarjan viimeiset ottelut ja mahdolliset tasonmittaukset pyritään pelaamaan vuoden 2021 puolella.

C) Kaakkois-Suomi, Savo-Karjala, Pohjanmaa
Ei alkusarjoja kesken tai alkusarjojen piti päättyä vasta vuoden 2021 puolella. Ei aiheuta toistaiseksi toimia.

Kaikki koronaohjeet: salibandy.fi/korona

Jaa artikkeli