Hallitustiedote: Suomi hakee miesten vuoden 2026 MM-kisoja - selvitystyö salibandyn kehityssuunnista alkaa

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina 24.11.2022.

Toiminnanjohtajan kuukausikatsaus

Miesten MM-kisojen yhteydessä pidetty IFF:n jäsenmaiden yleiskokous päätti, että EM-kisoja aletaan pelata vuodesta 2025 lähtien ja että salibandyn kokonaisvaltainen kehittämishanke toteutetaan seuraavan kahden vuoden aikana. Asiasta tarkemmin kohdassa huippu-urheilu.

Hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2023, joka liitetään yleisavustushakemukseen Opetus- ja kulttuuriministeriölle. Lisäksi ministeriöön on lähetetty suurtapahtumien erityisavustushakemukset Champions Cup 2023 -turnaukseen ja naisten U19 MM2024-kisajärjestelyihin liittyen.

Ideapark Lempäälän Bläk Boksissa 7.-8.1.2023 pelattavan Champions Cupin järjestelyt etenevät aikataulussa. Lipunmyynti tapahtumaan alkoi 18.11. ja lippuja on lunastettu ilahduttavan paljon jo tässä vaiheessa.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalitapahtuman paikkakunta vahvistuu piakkoin. Naisten neljä välieräjoukkuetta ovat jo selvillä (Classic, TPS, SB-Pro ja EräViikingit). Miesten sarjassa edessä ovat kahdeksan joukkueen puolivälierät, joista voittajat etenevät Cupin finaalitapahtumaan 20.-22.1.2023.

Liiton tulosennuste vuoden 2022 osalta näyttää noin 250 000–300 000 euron alijäämää. Budjetti tälle vuodelle oli laadittu noin 150 000 euroa tappiolliseksi. Budjetin alitus johtuu ennen muuta odotettua pienemmistä pelaaja- ja joukkuemääristä, SalibandyTV:n budjetoimattomista kustannuksista sekä siitä, kumppanuuksista kuluvalle vuodelle kohdistuvat tulot jäävät hieman tavoitteesta.

Tiedoksi saatettiin pääsarjapäällikön hakuprosessi.

Kilpailutoiminta

Kuultiin esitykset toimenpiteistä, joilla tähdätään pelaaja- ja joukkuemäärien kasvattamiseen. Hallitus jatkaa tilanteen seuraamista tulevissa kokouksissaan.

Täydennettiin pelin ja turvallisuuden kehittämisen ohjausryhmää seuraavasti loppukaudeksi: ohjausryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Kimmo Nurminen ja hänen varamiehekseen Ari Vehniäinen.

Päätettiin, että F-liigan olosuhdetyöryhmän esitykseen pääsarjojen sarjamääräysten täydentämisestä palataan hallituksen joulukuun kokouksessa uudelleen.

Erotettiin eroilmoituksen perusteella yksi jäsenseura.

Seura- ja harrastustoiminnan johtaja esitteli Tshekin liiton koordinoimaa ja EU-rahoitteista hanketta Fit4Future, joka on suunnattu lajiliittojen toiminnan kehittämiseksi. Päätettiin, että hallituksen jäsenet käsittelevät yhdessä johtoryhmän kanssa hankkeen laatuarviomatriisia ensi vuoden aikana.

Huippu-urheilu

IFF:n yleiskokous hyväksyi kattojärjestön hallituksen tekemän esityksen laajan ja osallistavan analyysin laatimisesta lajin tulevaisuuden kehityssuunnista. Toimenpiteistä on määrä päättää vuoden 2024 yleiskokouksessa. Tavoitteena on kokonaisuus, jonka avulla salibandysta saadaan entistä suositumpaa ja kiinnostavampaa niin harrastajien, yleisön kuin kaupallisten kumppaneiden näkökulmista Suomessa ja kansainvälisesti. Salibandyliitto on sitoutunut selvityksen tekemiseen kansallisesti.

Kuultiin esitys projektin etenemisestä Suomessa ja hyväksyttiin kansallisen valmistelun toteuttaminen sen perusteella. Ensi vaiheessa toteutetaan laaja-alainen kysely joulukuussa. Vuoden 2023 puolella on luvassa workshop-tilaisuuksia kyselyn tulosten pohjalta.

Kansainväliset asiat

Päätettiin, että aloitetaan miesten jaettujen MM-kisojen 2026 ja jo viime kokouksessa linjatun naisten MM-kisojen 2027 hakuprosessien valmistelut sekä lähetetään alustava tiedustelu Tanskalle ja Latvialle kiinnostuksesta jaettuihin miesten MM-kisoihin 2026. Mikäli Suomelle myönnetään MM-kisat 2026 ja 2027, peräkkäisistä miesten ja naisten kisoista on tarkoitus rakentaa yhteinen kaksivuotinen projekti mm. yhteistyökumppaneiden ja organisaation kannalta.

Muut asiat

Salibandyliitto tukee Champions Cupiin osallistuvia suomalaisjoukkueita (Classic ja TPS) kustantamalla niiden ruokailut Champions Cupin aikana la-su ja TPS:lle majoituksen pe-su.

Valtuutettiin toiminnanjohtaja edustamaan Salibandyliittoa Olympiakomitean syyskokouksessa 1.12.2022.

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 15.12.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Hallituksen kokoonpano: Kaarina Vuori (pj.), Janne Heikkinen, Harri Karjala, Arja Kilpeläinen, Mikko Kohonen, Juuso Laamanen (vpj.), Timo Lyytinen, Olli Lähdesmäki.

Jaa artikkeli