Hallitustiedote: Pelisääntöjen päivitys tulossa - ottelulähetysten kartoitus käynnissä

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina 17.2.

Toiminnanjohtajan katsauksessa todettiin mm. seuraavaa:
* Kansainvälinen Salibandyliitto on uusimassa pelisääntöjä ensi kaudeksi. Neljän vuoden välein uudistuvaan sääntökokoelmaan on luvassa tarkennuksia, uusia tulkintoja ja muutoksia, joita ryhdytään jalkauttamaan erotuomarivaliokunnan johdolla. Keskeisimmistä uudistuksista on luvassa kevään aikana uutisointia
* Esiteltiin vuoden 2021 tuloskortin toteumaa
* Tilintarkastus alkaa kuluvalla viikolla

Keskusteltiin F-liigan ulkopuolisten ottelulähetysten ja -striimausten jatkosta, kun nykyinen sopimus Solidsportin kanssa on päättymässä tämän kauden jälkeen. Lähetyksiin liittyen kerätään näkemyksiä myös lajiväeltä sähköisellä kyselyllä.

Kuultiin kilpailutoiminnan johtajan raportti sarjojen läpiviennin osalta loppukaudella. Rästiin jääneiden ottelujen siirtoja uusiin ajankohtiin on saatu edistettyä, kun koronarajoitukset ovat asteittain lievenemässä.

Hyväksyttiin Suomisarjajoukkueiden erotuomarimaksujen määräytyminen esityksen mukaisesti. Yksittäisten otteluiden sarjamääräyksissä viime keväänä määriteltiin lähtökohdaksi, että jokainen Suomisarjajoukkue maksaa erotuomarikustannuksista yhtä suuren osuuden, mutta koska joukkueilla tällä kaudella on eri määrä otteluita johtuen joukkuemäärältään eri suuruisista lohkoista, aiempaa päätöstä tarkennettiin siten, että erotuomarimaksut määräytyvät toteutuneiden ottelujen määrien mukaisesti.

Divarin osalta kuultiin tilannekatsaus ja keskusteltiin sarjan mahdollisesta kaupallisesta kehittämisestä ja brändin yhtenäistämisestä, mikäli naisten 1. divisioonasta tulee jatkossa rakenteeltaan samankaltainen sarja kuin miesten Divari.

Luotiin katsaus F-liigan naisten sarjan uudistamiseen.

Hyväksyttiin naisten maajoukkueen valmennuksen kokoonpano: päävalmentaja ja kaksi lajivalmentajaa sekä joukkueenjohtaja. Nimet julkaistaan keskiviikkona.

Erotettiin eroilmoituksen perusteella kahdeksan jäsenseuraa.

Alueiden asiantuntijaverkoston tutustumis- ja kick-off -tilaisuus pidettiin viime viikolla Eerikkilässä. Kuultiin seura- ja harrastustoiminnan johtajan katsaus tilaisuudesta. Alueiden asiantuntijaverkostot koostuvat alueen seuratoimintapäälliköstä, sarjavastaavasta, valmennuspäälliköstä ja alueen valmennusosaamisen kehittäjistä. Asiantuntijaverkostoja on neljä, joiden rajat noudattavat pääpiirteittäin liiton toimintasääntöjen mukaisia alueita (suluissa): Etelä (Etelä-Suomi), Itä (Savo-Karjala ja Kaakkois-Suomi), Länsi (Länsirannikko ja Sisä-Suomi) ja Pohjoinen (Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi).

Asiantuntijaverkostot ovat uusi toimintatapa, jonka kautta tavoitellaan vahvaa ja aktiivista vuorovaikutusta alueen seurojen edustajien kanssa seuratoiminnan, sarjatoiminnan ja seurakehityksen näkökulmista, tuetaan seurojen valmentajien osaamista koordinoimalla MAAJOUKKUETIE-toimintaa alueellisesti sekä tuomalla mm. Säbäkipinä -ohjaajakoulutus ja SBV1-koulutus lähemmäksi seuroja. Verkoston tavoitteista ja toiminnasta kerrotaan laajemmin hiukan tuonnempana.

Hallituksen seuraava kokous pidetään keskiviikkona 23.3.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli