Hallitustiedote: Pelipassiluokat vahvistettiin – F-liigan naisten sarjan kehitystyö siirtymässä toimenpidevaiheeseen

Salibandyliiton hallitus oli koolla perjantaina 22.4.2022.

Kokous oli viimeinen, jossa Risto Kauppinen toimi puheenjohtajana, kun hän ilmoitti huhtikuun alussa jättävänsä tehtävän valtuuston kokouksen yhteydessä. Lauantaina 23.4. pidetty valtuuston varsinainen kokous valitsi hänen seuraajakseen hallituskauden loppuun saakka Kaarina Vuoren. Tästä asiasta ja muista kokouksen päätöksistä on kerrottu täällä.

Toiminnanjohtajan katsauksessa todettiin mm. seuraavaa:
* Olympiakomitea on kutsunut jäsenjärjestöjensä puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat keskustelutilaisuuteen maanantaina 2.5. Aiheena mediassa viime aikoina esillä olleet häirintätapaukset
* Olympiakomitean sääntömääräinen kevätkokous ja ylimääräinen jäsenkokous pidetään 31.5
* Raportti Salibandyliiton ja F-liigan mediaratkaisuista. Asiasta uutisointia luvassa lähiaikoina
* Eerikkilässä pidetyn kumppanitilaisuuden yhteenveto
* Todettiin OKM:n pääsarjaseuroille myöntämät korona-avustukset ja niistä saatu palaute
* Taloustilanneraportti
* Saatettiin tiedoksi urheilun oikeusturvalautakunnan päätös liittyen F-liigan naisten sarjassa taannoin esille tulleeseen edustusoikeustapaukseen

Hyväksyttiin kaudelle 2022-23 esitysten pohjalta:
* pelipassiluokat
* tulospalvelumääräykset

Pelaajasiirtomääräykset kaudelle 2022–2023 siirrettiin käytettäväksi kilpailuvaliokunnassa ja otetaan uudelleen käsiteltäväksi sähköpostikokouksessa.

Kuultiin tilannekatsaus F-liigan naisten sarjan kehittämisestä. Sovittiin, että asian tiimoilta järjestetään vielä hallituspalaveri maanantaina 16.5., jossa käydään läpi sarjan kehittämistoimenpiteitä yhdessä kehitystyössä mukana olleen ulkopuolisen konsulttitahon, Kaimanan, kanssa.

Hallitus näki tarpeellisena, että naisten 1. divisioonaseuroja tiedotetaan pääsarjastatuksen mukana tulevista sarjamääräyksistä viikolla 17/2022. Lisäksi korostetaan, että naisten 1. divisioonan muuttuessa pääsarjaksi, laaditaan naisten 1. divisioonalle omat sarjamääräykset. Naisten 1. divisioonasta tulee miesten Divarin tapaan yksilohkoinen ja 10-12 joukkuetta käsittävä ja yksittäisinä otteluina pelattava valtakunnallinen sarja kaudesta 2023-24 alkaen.

Hyväksyttiin esitys liittyen yli-ikäisten maalivahtien peluuttamiseen junioreiden valtakunnallisissa sarjoissa (Kilpailusäännöt 48§). Lähtökohtaisesti yli-ikäisiä maalivahteja ei saa peluuttaa, mutta päätettiin tiedottaa seuroja, että mahdollisia poikkeuslupia voi tarvittaessa kuitenkin hakea. Pyydettiin kilpailuvaliokuntaa määrittelemään kilpailusääntöjen kyseiseen kohtaan liittyvät poikkeuslupien kriteerit.

Hyväksyttiin neljä uutta jäsenseuraa. Erotettiin eroilmoituksen perusteella kolme jäsenseuraa.
Myönnettiin kolme seuratoiminnan kultaista ansiomerkkiä hakemusten mukaisesti.

Kuultiin SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtajan ajankohtaiskatsauksen yhtiön tilanteesta ja näkymistä.

Kuultiin katsaus ajankohtaisista kansainvälisistä asioista, jossa keskeisenä elo-syyskuun vaihteen U19-naisten MM-kisojen uusi järjestäjä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään tiistaina 24.5.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

 

Jaa artikkeli