Risto Kauppinen

Risto Kauppinen jättää Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävän

Risto Kauppinen on päättänyt jättäytyä sivuun Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävästä kesken hallituskauden. Kauppinen on toiminut puheenjohtajana tammikuusta 2018 lähtien. Hallituskaudet ovat aina kolmivuotisia, joten nyt meneillään on toinen peräkkäinen kausi puheenjohtajana. Nykyinen hallituskausi päättyy joulukuussa 2023.

Tausta: Salibandyliiton puheenjohtaja eroaa – näin seuraajan valintaprosessi etenee

– Luovun Salibandyliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävästä huhtikuun valtuuston kokouksessa. Syy tälle ei ole mitenkään lajista johtuva. Eikä se johdu myöskään lajin parissa toimivista henkilöistä. Pidän edelleen lajista ja myös puheenjohtajana toimimisesta. Syyt eroon tulevat ulkopuolelta, Kauppinen taustoittaa.

Kauppinen aloitti elokuussa 2021 Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli lähes viisitoista vuotta Akavan järjestö- ja talousjohtajana.

– Haluan fokusoida aikani ja energiani nykyiseen palkkatyöhöni jääkiekon parissa sekä myös perheeseen ja läheisiini. Työssäni jääkiekkoilijoiden edunvalvojana olemme nostamassa toimintamme tavoitetasoa ja tiedossa on, että omat vastuuni/tehtäväni tulevat kasvamaan, Kauppinen kertoo ja jatkaa:

– Koen, että kaksi vastuullista tehtävää urheilun parissa vievät paljon aikaa ja henkistä resurssia. On myös mahdollista, että joissain asioissa liittojohdon ja urheilijoiden edunvalvonta voivat olla ristikkäisiä. Toivottavaa tietenkin on, ettei näin olisi, mutta vahvoja mielipide-erojakin voi tulla. Jatkossa edustan vain urheilijoiden ääntä urheiluyhteisössä.

Pitkän linjan salibandymies

Kauppinen omaa pitkän historian salibandyn parissa. Puheenjohtajapestin lisäksi hän on toiminut useissa lajin luottamustehtävissä vuosien varrella. Mainita voi esimerkiksi pestit Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallituksessa, Salibandyliigan toimitusjohtajana sekä naisten salibandymaajoukkueen ensimmäisenä päävalmentajana.

Eropäätös ei ollut Kauppisella helppo, mutta lopulta hyvin selkeä. Ajatusta sivuun jättäytymisestä hän oli kypsytellyt jo pitkään.

– Koen suurta rakkautta lajia kohtaan, ja on sanottava, että vähän nolottaa jättää kesken, koska se on vähän kuin lupauksen pettäminen. Pohdinnoissani olen kuitenkin päätynyt siihen, että ratkaisuni on myös lajin parhaaksi ja hetki on oikea, Kauppinen muotoilee.

Kauppinen kertoo, että hän on kantanut huolta erityisesti kolmesta tärkeästä asiakokonaisuudesta, jotka ovat nyt asettuneet uomiinsa tai saatu hoidetuksi: MM-kisat Helsingissä, uudistetun strategian jalkauttaminen sekä uuden toiminnanjohtajan tehtävään saattaminen.

– Koen, että nyt on sopiva hetki jäädä pois jopa kesken kauden. Suurta iloa koen toki siitä, ettei liiton talous ole koronan ja MM-kisojen aikana paljoakaan heilahtanut. Toki edelleen on haasteita, esimerkiksi sarjatoiminta on nyt ykkösprioriteettina tällä hetkellä. Harrastajien saaminen takaisin liikkumaan on tärkeää. Tuote on saatava houkuttelevaksi, mutta tilanne on sellainen, että seuraajan on hyvä tästä jatkaa.

Mikä on Risto Kauppisen suhde jatkossa salibandyyn?
– Laji on minulle rakas – se tunne ei katoa mihinkään. Aivan varmasti seuraan jatkossakin lajia tarkasti ja olen myös luvannut olla avuksi ja antaa näkemyksiäni jatkossakin – ottavat sitten huomioon tai ei.

Uuden puheenjohtajan valinta

Salibandyliiton toimintasääntöjen (11§) mukaan uuden puheenjohtajan valintaa käsittelee seuraavaksi Salibandyliiton valtuusto. Seuraavaa valtuuston kokousta ei tarvitse pitkään odottaa, koska kalenteriin merkattu ajankohdaksi perjantai 23. huhtikuutta 2022.

– Haluan, että tämä asia menee Salibandyliiton jäsenten edustajien eli valtuuston päätöksentekoon – läpinäkyvästi järjestödemokratiaa ja sääntöjä kunnioittaen, Kauppinen toteaa.

Lue lisää: Salibandyliiton puheenjohtaja eroaa – näin seuraajan valintaprosessi etenee

Jaa artikkeli