Hallitustiedote: Juuso Laamasesta varapuheenjohtaja - salibandyn turvallisuudesta halutaan huolehtia

Salibandyliiton hallitus oli uuden puheenjohtajansa, Kaarina Vuoren, johdolla koolla 24.5.2022.

Kokous oli ensimmäinen, jossa Vuori toimi puheenjohtajana Risto Kauppisen vetäydyttyä kesken toimikautensa. Valtuuston päättämästä puheenjohtajan vaihdoksesta on kerrottu täällä.

Kokouksen aluksi hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajan Vuoren tilalle. Tehtävään vuoden 2023 loppuun saakka valittiin Juuso Laamanen.

Toiminnanjohtajan katsauksessa todettiin mm.
– kausi 2021-22 on saatu kaikkien sarjojen osalta suunnitellusti päätökseen ensimmäisen kerran sitten kevään 2019
– kansainvälisten tapahtumien kalenteri loppuvuoden osalta ja Salibandyliiton järjestelyvastuut näissä
– mediaratkaisut niin Salibandy-TV:n kuin F-liigan osalta
– kumppanihankinnan osalta on tiivis kevät menossa
– Eerikkilän huippu-urheilupäivät ja ensimmäisen kerran järjestetty F-gaala todettiin onnistuneiksi ja todettiin, että tämän tyyliset kokoontumiset ovat tärkeitä lajikulttuurin ja -keskustelun sekä verkostoitumisen kannalta

Käytiin toiminnanjohtajan johdolla läpi liiton tuloskortin toteumia tammi-huhtikuussa. Tiedoksi saatettiin, että asiaa käydään läpi myös henkilökunnan kanssa ensi viikon yhteisessä tapaamisessa.

Toiminnanjohtaja kertoi hallitukselle juuri aloitetusta salibandyn turvallisuus ja päävammat -projektista. Kokonaisuuteen liittyy myös Erotuomarivaliokunnan hallitukselle osoittama kirje, jonka pohjalta päätettiin, että hallituksen kesäkuun kokoukseen valmistellaan ehdotus ohjausryhmän kokoonpanosta, joka antaa sääntöjen kehittämistä ja tulkintaa koskevaa ohjausta ja suuntaviivoja salibandyn turvallisuuden parantamiseen ja lajin kehittämiseen.

Tiedoksi saatettiin antidopingohjelman Puhtaasti paras- ja kilpailumanipulaation vastaisen ohjelman Reilusti paras -verkkokurssit. Linjattiin, että hallituksen jäsenet suorittavat nämä kurssit kesäkuun kokoukseen mennessä.

Hyväksyttiin kaudelle 2022-23 esitysten pohjalta:
* Toimitsijamääräykset
* Pelaajasiirtomääräykset
* Erotuomaritoimijoiden matkustus- ja johtosäännöt
* Pelipassimaksut
* Uudet pelisäännöt ja niiden tulkinta ”fyysisen pelin linjaukset”
* Pääsarjojen pelaaja- ja toimihenkilösopimukset
* Sarjajärjestelmät kaudelle 2022 – 2023 seuraavissa sarjoissa: Naisten 1. divisioona, Suomisarja, T16, T18, P15, P16, P17, P19 ja P22. Lisäksi todettiin, että hallitus päättää T21 valtakunnallisen sarjan sarjajärjestelmästä myöhemmin sarjajärjestelmäesityksen valmistuttua.
* Pääsarjojen liigalisenssit ja poikkeusluvat. Tässä yhteydessä päätettiin, että kootaan työryhmä päivittämään pääsarjojen olosuhdestrategiaa. Näin ennen muuta siksi, että samat seurat hakevat samoja poikkeuslupia sarjamääräyksiin vuosittain.

Siirrettiin keskustelu F-liigan sarjamääräysten olosuhdevaatimuksista kesälomien jälkeiseen aikaan. Perustettava olosuhdetyöryhmä ottaa kantaa F-liigan sarjamääräyksiin ja olosuhdevaatimuksiin viimeistään Salibandyliiton hallituksen marraskuun kokouksessa.

Päätettiin F-liigan naisten sarjan kehittämisen etenemisaikataulusta. Päivitys tuodaan kesäkuun hallituksen kokoukseen ja resurssointi- ja vastuusuunnitelma elokuun hallituksen kokoukseen.

Hyväksyttiin kuusi uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella yksi.

Puheenjohtaja antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista. Hallitus varaa aikaa kesäkuun seminaarikokouksen yhteyteen, jolloin käsitellään kansainvälisesti esillä olevaa peliaikamuutosprosessia.

Hallituksen seuraava kokous pidetään kaksipäiväisenä 16.-17.6.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli