SalibandyTV

SalibandyTV aloittaa uuden aikakauden lajin lähetyksissä - Salibandyliitto lanseeraa oman videopalvelun

Salibandyn lähetysvalinnat ovat selvillä useiksi vuosiksi eteenpäin: Salibandyliitto lanseeraa SalibandyTV:n ja F-liiga näkyy Sanoman Ruutu-palvelussa vuoteen 2028 asti. SalibandyTV kokoaa yhteen kaikki suomalaisen salibandyn muut lähetykset.

SalibandyTV on Salibandyliiton oma palvelu ja se lanseerataan elo-syyskuussa 2022. Salibandyliitto on sopinut palvelun rakentamisesta suomalaisen Icareus Oy:n kanssa. Yhteistyö on monivuotinen.

SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta:

1. Palvelee mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita
2. Kaikki salibandy samassa kanavassa
3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

– Me olemme tätä pitkään pyörittäneet ja pohtineet, tehneet laajan kyselyn lähetysasioista seuroille, tutkineet markkinaa ja haastatelleet erilaisia toimijoita. Kolme vuotta Solidsportin matkassa opettivat paljon ja haluan välittää heille kiitokset yhteistyöstä. Vähitellen alkoi näyttää siltä, että kokonaan oma palvelu on mahdollinen ja paras ratkaisu ja kun saimme ideallemme tukea mm. liittohallitukselta ja muilta sidosryhmiltä ja palaset loksahtivat Icareuksenkin kanssa kohdilleen, niin tässä on tulos: syksyllä meillä on pystyssä SalibandyTV, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala taustoittaa ja jatkaa:

– Koko homman pihvi on se, että teemme tätä aidosti suomalaiselle salibandylle ja salibandyseuroille. Liitto ja muutamat sidosryhmät investoivat tähän, ja kun seura tuottaa lähetyksen SalibandyTV-palveluun, niin siitä tiliytyy automaattisesti suoraan seuralle 80–90 prosenttia lähetystuotoista. Näin korkeisiin jakoprosentteihin ei olla aiemmin päästy. Näin seurat saavat pätevän tavan hankkia resursseja toimintaansa.

 

SalibandyTV
Nimet paperiin! Kuvassa vasemmalta oikealle Icareuksen toimitusjohtaja Toni Leiponen, Icareuksen kehitysjohtaja Mikko Karppinen, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sekä Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala.

SalibandyTV:n rakentaminen on käynnissä. Alustan toteuttaa Icareus, johon liitto on jo aiemmin rakentanut yhteyden ulkomaiden markkinoille suunnatun F-liigaTV:n myötä. Icareus on 2001 perustettu online-videoiden pioneeri Suomessa. Yrityksen referensseistä on niin pieniä kuin suuria yritysasiakkaita, jotka ovat tapahtumajärjestäjiä, yrityksiä, julkishallinnontoimijoita, yhdistyksiä, sisällönomistajia, TV-kanavia, operaattoreita ja mediataloja.

– Olemme projektista äärimmäisen innostuneita – sekä henkilökohtaisesti laji-ihmisenä että yrityksemme näkökulmasta, kommentoi Icareus Oy:n toimitusjohtaja Toni Leiponen, jolla on yhtiökumppaninsa Mikko Karppisen tavoin pitkä salibandytausta.

– Hienointa tässä on se, että pääsemme tekemään tätä niin laajalle yleisölle. Vuosittain striimataan tuhansia otteluita ja käyttäjiä on monenlaisia, siinä on tietysti haasteensa ja se on myös valtava mahdollisuuus. Jostain mediasta lähes kaikki pelit nykyään tulevat – on upea juttu saada kaikki yhteen palveluun, Icareuksen kehitysjohtaja Mikko Karppinen lisää.

Kaudesta 2022-2023 lähtien kaikkien liiton alaisten otteluiden kaupalliset lähetykset on toteuttava SalibandyTV:seen. Kaupallisella lähetyksellä tarkoitetaan sitä, että lähetys on maksullinen. Liitto omistaa oikeudet sen alaisten otteluiden lähetyksiin. Oikeudet perustuvat liiton kilpailusääntöjen pykälään 6. Sen mukaan lajia koskevat ja kilpailutoimintaan liittyvät sähköisen viestinnän sopimukset on hyväksytettävä liitossa ja liitolla on etuoikeus niiden tekemiseen.

Edelleen on sallittua lähettää otteluita maksutta esimerkiksi seuran YouTube-kanavalle. SalibandyTV:n paras hyöty saadaan kuitenkin keskittämällä kaikki lajin lähetykset yhteen paikkaan. Lajin vaikuttavuus saadaan uudelle tasolle ja myös seurat hyötyvät enemmän.

– Olemme päässeet esittelemään palvelua jo useille seuroille, mahdollisille yhteistyökumppaneille ja Salibandyliiton valtuustolle – palaute on ollut poikkeuksetta äärimmäisen kannustavaa ja positiivista. Olen muutenkin tyytyväinen, että meidän mediaratkaisumme ovat nyt selvät ja hyvällä mallilla pitkäksi aikaa, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi.

Lisätietoja:

Jussi Ojala
Jussi Ojala
Viestintäjohtaja
Viestinnän kokonaisvastuu, sisällöntuotanto ja sen suunnittelu, mediayhteydet, SalibandyTV.

Jaa artikkeli