FBC Remix sai LASBilta vapautuneen sarjapaikan naisten Divariin

FBC Remix nähdään uudistuneessa naisten Divarissa kaudella 2023-24. Paikka aukesi sille, kun sarjapaikkaan oikeutettu LASB ei ottanut vastaan sille kuuluvaa paikkaa määräaikaan mennessä.

Ilmoittautumisaika naisten Divariin umpeutui 7.5. Täyttöjärjestyksen mukaisesti vertailussa vapautuvalle sarjapaikalle olivat Divarikarsinnan hävinneet joukkueet eli FBC Remix, FB Factor ja Pelicans SB.

– Sarjajärjestäjä tarjosi vapautunutta paikkaa täyttöjärjestyksessä ensimmäisenä olevalle FBC Remixille, koska se sijoittui kolmikosta parhaiten runkosarjassa. FBC Remix vastasi myöntävästi sarjajärjestäjän sille tarjoamaan sarjapaikkaan ja joukkue on tänään ilmoittautunut mukaan naisten Divariin, vahvistaa  pääsarjapäällikkö Joni Toivola.

– Pelaamalla oli tarkoitus päästä naisten Divariin, mutta kun tällainen mahdollisuus aukeni niin selvää oli, että halutaan lähteä mukaan ja uskotaan, että siellä ensi kaudella pärjätään, luottaa FBC Remixin päävalmentaja Toni Lehtimäki.

Päätöstä edelsi päävalmentajan johdolla käydyt keskustelut pelaajiston kanssa, sillä joukkueessa oli asennoiduttu, että kauden 2023-24 sarjataso on Suomisarja.

– Oli syytä selvittää kun sarjataso nousee ja leikki kovenee, että pelaajat ovat valmiita sitoutumaan ja tekemään vielä enemmän hommia. Monella on työ- ja opiskeluasioita pelaamisen ohessa ja meillä on myös muualla asuvia, jotka joutuvat matkustamaan harjoituksiin.

Tieto Divaripaikasta on Lehtimäen mukaan näkynyt kiinnostuksena pelaajapuolella.

– Nykypelaajiin uusi tilanne ei oikeastaan vaikuttanut, ja vahvistuksia olisi varmaan tulossa, vaikka olisi pelattu Suomisarjassakin, mutta kun huhu Divaripaikasta alkoi levitä, niin lyhyessä ajassa puhelin on soinut enemmän, Lehtimäki naurahtaa.

Sarjajärjestelmäuudistuksen myötä naisten Divari pelataan kaudesta 2023-24 lähtien valtakunnallisena ja yksilohkoisena sarjana, jossa on mukana 10 joukkuetta. Yksittäisinä otteluina pelattavassa runkosarjassa kukin joukkue pelaa 18 ottelua, kun viime kaudella naisten 1. divisioonassa oli kolme kymmenen joukkueen lohkoa. Runkosarja pelattiin kaksinkertaisena ja turnausmuotoisena sarjana.

Naisten Divarin joukkueet kaudella 2023-24
Blue Fox, Uusikaarlepyy
FBC Remix, Isokyrö
HaHe, Haukipudas
Helsinki United
Jokerit, Helsinki
Northern Stars, Espoo
Nystars, Uusikaupunki
Pirkat, Pirkkala
SB Nivala
SBS Wirmo, Mynämäki

Jaa artikkeli