Turvallisuusmääräyksiä Inssi-Divarin ja Naisten Divarin pelihalleihin tarkennettu

Salibandyliiton hallitus antoi 14.6. kokouksessaan tarkennetut turvallisuusmääräykset kaudelle 2024-25 tiettyihin Inssi-Divari- ja Naisten Divarijoukkueiden pelihalleihin, joissa on havaittu turvallisuusriskejä.

Peliolosuhteiden turvallisuus on ollut vahvasti esillä hallituksen tämän vuoden kokouksissa. Inssi-Divarin joukkueille, joiden peliolosuhteissa on turvallisuusriskejä kentän päätyjen turva-alueiden sekä vaarallisten pylväiden ja tolppien osalta, on annettu turvallisuusmääräyksiä maaliskuussa 2024 sekä toukokuussa 2024.

– Turvallisuusmääräykset tässä laajuudessa ovat aiempia vuosia huomattavasti suuremmassa painoarvossa. Hallitus on asiantuntijoiden avulla pyrkinyt päätöksissään ja antamissaan turvallisuusmääräyksissä mahdollisimman yhdenvertaiseen kohteluun eri olosuhteiden osalta, kertoo olosuhdeasioista Salibandyliitossa vastaava yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

Nyt hallitus linjasi tarkennetut olosuhdemääräykset Inssi-Divarin ja Naisten Divarin joukkueiden peliolosuhteisiin koskemaan pelikautta 2024–2025. Tarkennettuja määräyksiä sai kuusi hallia.

– Hallitus tiedosti ja totesi, että jokainen olosuhde on turvallisuusriskeiltään uniikki ja että kutakin olosuhdetta tulee tarkastella omana kokonaisuutenaan. Jatkossa vasta perustettu ja toimintaansa aloitteleva turvallisuus- ja olosuhdevaliokunta antaa muun muassa olosuhteiden turvallisuuteen liittyviä lausuntoja päätöksenteon tueksi, Jari Kinnunen kertoo.

Tarkennetut turvallisuusmääräykset:

Jyväskylän Monitoimitalo
Maaliskuussa 2024 annettujen määräysten mukaisesti kentän turvallisuutta tulee parantaa seuraavasti:

* Molempien päätyjen pehmustaminen 2 metrin korkeuteen
* Katsomokaiteiden päiden pehmustaminen.

Näiden turvallisuusmääräysten mukaisten toimenpiteiden jälkeen ”Monnarilla” on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025.

Palokan koulukeskus, Jyväskylä
Maaliskuussa 2024 annettujen määräysten mukaisesti kentän turvallisuutta tulee parantaa seuraavasti:

* Päätyseinien ja puolapuiden pehmustaminen 2 metrin korkeuteen
* Pitkän sivun betonipylväiden suojaus pehmusteilla
* ”Pommari-syvennyksen” kulmien suojaus pehmusteilla
* Toimitsijapöydän kentän puoleisen reunan ja päätyjen suojaus pehmusteilla

Näiden turvallisuusmääräysten mukaisten toimenpiteiden jälkeen Palokan koulukeskuksessa on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025.

Jaakko Arena, Rauma
Maaliskuussa 2024 annettujen määräysten mukaisesti kentän turvallisuutta tulee parantaa seuraavasti:

* Molemmat päätyseinät tulee pehmustaa 2 metrin korkeuteen
* Päädyissä ja pitkillä sivuilla olevat pylväät tulee pehmustaa 2 metrin korkeuteen

Näiden turvallisuusmääräysten mukaisten toimenpiteiden jälkeen Jaakko Arenalla on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025.

AC Myllypuro, Helsinki
Maaliskuussa 2024 annettujen määräysten mukaisesti kentän turvallisuutta tulee parantaa seuraavasti:

* Betonitolpat ja metalliputket tulee suojata pehmusteilla
* Toisen päädyn seinä tulee pehmustaa 2 metrin korkeuteen tai vaihtoehtoisesti kenttää tulee siirtää siten, että vähintään 1,10 metrin turvaetäisyys täyttyy kentän molemmissa päädyissä.

Näiden turvallisuusmääräysten mukaisten toimenpiteiden jälkeen AC Myllypuron kentällä on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025.

Myyrmäen urheilutalo, Vantaa
Touko-kesäkuussa annettujen määräysten mukaisesti kentän turvallisuutta tulee parantaa seuraavasti:

* Kentän päätyjen pehmustaminen 2 metrin korkeuteen
* Oviaukkojen syvennysten kulmien pehmustaminen
* Puolapuiden pehmustaminen (tai poistaminen)
* Palopostin ja sähkö-/virtakaappien suojaaminen/pehmustaminen

Näiden turvallisuusmääräysten mukaisten toimenpiteiden jälkeen Myyrmäen urheilutalolla on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025 enintään neljä Inssi-Divarin ottelua.

Porin urheilutalo

Porin urheilutalolla on olosuhdekatselmuksen jälkeen tehty muutostöitä (lattia uusittu ja kenttää siirretty). Salibandyliitto suorittaa uuden olosuhdekatselmuksen kentän turva-alueiden ja muun turvallisuuden suhteen kesän 2024 aikana.

Mikäli pitkän sivun betonipylväiden pehmustaminen on suoritettu sekä kentän siirtämisen ansiosta turvaetäisyys molemmissa päädyissä on vähintään 1,10 metriä, Porin urheilutalolla on mahdollista pelata 20×40 metriä kokoisella kentällä pelikaudella 2024–2025.

Kuva: Esa Jokinen (Jyväskylän Monitoimitalo)

Jaa artikkeli