Elias Ryökäs oli TET-harjoittelussa Suomen Salibandyliitolla

TET on virallisen opetussuunnitelman mukainen työelämään tutustumisen viikko peruskoulun 8-9-luokkalaisille. TET-harjoittelu suoritetaan valitsemassa työpaikassa, jossa nuori tekee hänelle sopivia töitä aikuisen ohjauksessa. Viikon tavoitteena on saada tietoa ja kokemusta eri ammateista ja työelämästä.

Suomen Salibandyliitolla on vuosittain nuoria TET-harjoittelijoita. Viime viikolla toimiston arkeen hyppäsi mukaan Elias Ryökäs.

Kuka on Elias Ryökäs?

  • 9-luokkalainen nuori Espoosta
  • Pelaa SPT-salibandya Helsinki Outsidersissa
  • Elias on harrastanut SPT-salibandya jo vuodesta 2014
  • Elias on myös vuoden 2022 Finlandia-sarjan mestari joukkueensa HOS Akatemian kanssa

TET-harjoittelun aikana Elias pääsi näkemään harrastamaansa lajia uudesta näkökulmasta ja tutustumaan toimiston eri tehtäviin, ammatteihin ja toimiin. Salibandyliiton toimisto sijaitsee Helsingin Myllypurossa, Arena Centerin tiloissa.

-Välillä oli hauska päästä myös pallottelemaan salibandykentille työpäivän lomassa, naurahtaa Elias.

Elias pelaa sähköpyörätuolisalibandya Helsingin Outsidersissa. Salibandystä vinkattiin alunperin Lihastautiliiton puolelta ja laji sai Eliaksen heti innostumaan. 

-Lajissa viehättää nopeus, joukkuekaverit ja tietysti maalinteko, kertoo Elias.

Salibandyliitto kiittää Eliasta TET-viikosta!

Missä ja miten SPT-salibandyn pariin pääsee? Ja miten toimintaa voi seurana järjestää? 

Pelaamaan pääsee paikallisten salibandyseurojen järjestämien harrasteryhmien ja joukkueiden kautta. Omalta seuralta kannattaa kysyä mahdollisesta joukkueesta ja myös meihin voi olla aina yhteydessä – lisätietoja antaa Salibandyliiton erityisryhmien vastaava Eeva Welling. Paralympiakomitealla on käynnissä Avoimet Ovet -hanke, josta saa apua ja vinkkejä ryhmien aloittamiseen. Lue lisää täältä.

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli