Blue Fox ja SS Nova pelaavat noususta ensi kauden F-liigaan

Naisten 1. divisioonan finaalissa pelaavat paikasta ensi kauden F-liigassa Blue Fox ja SS Nova. Kumpikin vei välieräsarjansa suoraan kahdessa ottelussa, kun Blue Fox kaatoi tänään vieraissa Northern Starsin rangaistuslaukauksilla 6-5 ja SS Nova murskasi kotonaan SPV:n 9-0.

Northern Stars johti päivän ottelua 2-0, ja kolmannessa erässä Sandra Fredman nosti joukkueen 5–4-johtoon, mutta ottelun lopusta tuli kotijoukkueelle katastrofi. Blue Foxin jäähy ajassa 58.12 näytti jo niistävän vieraiden kirin, mutta yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria Sofia Holm nosti Blue Foxin tasoihin – alivoimalla. Ratkaisu oli lopulta haettava rangaistuslaukauksilla, joissa Blue Fox oli parempi eilisen ottelun sankarin Lina Nybyn merkkauttaessa nimiinsä ratkaisevan pallon.

SPV oli eilen sinnitellyt jatkoajalle saakka, mutta tänään SS Nova takoi voittoon riittäneet maalit jo avauserässä, jonka se vei Henriikka Keinäsen, Emmi Mörskyn ja Jenni Morottajan osumilla 3-0. Ottelun tehotar oli yhdellä maalilla ja neljällä syöttöpisteellä Moona Koskimäki, ja nollapelin kirjautti 16 torjunnalla Niina Kovasiipi.

Finaalien voittaja nousee ensi kaudeksi F-liigan tasolohko B:hen ja häviäjäkin pääsee karsimaan liigapaikasta Lohjan Salibandya vastaan.

Jaa artikkeli