100 päivää salibandyn MM-kisoihin - suurtapahtuman tavoitteena satatuhatta katsojaa

Joulukuussa järjestettäviin miesten salibandyn MM-kotikisojen alkuun on aikaa tasan 100 päivää. Vuoden suurimman Suomessa järjestettävän urheilutapahtuman valmistelut etenevät normaalisti, ja kisaorganisaatiossa uskotaan, että sadantuhannen katsojan tavoite on mahdollista saavuttaa.

Koronapandemian vuoksi viime joulukuulta tälle vuodelle siirretyt kisat pelataan 3.-11.12.2021 Helsingissä, jolloin tavoitteena on tarjota salibandyviihdettä täysille katsomoille.

MM-kisojen pelaamisella ja urheilutapahtuman järjestämisellä on iso merkitys salibandy-yhteisölle, jolle kaksi viimeistä kautta ovat olleet haastavia. Salibandyn MM-kisoilla on mahdollisuus olla tapahtuma, joka palauttaa suuret urheilutapahtumat takaisin eri lajien seuraajien ja kannattajien keskuuteen pandemian jälkeen.

– Me kaikki olemme kaivanneet jo liian pitkään sitä, että pääsemme osallistumaan suurena yleisönä kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Helsingin kaupunki haluaa omalta osaltaan tehdä kaikkensa, jotta saamme salibandyn MM-kisoihin mahdollisimman suuren yleisön nauttimaan peleistä ja kannustamaan urheilijoita. Yhdessä voimme huolehtia terveysturvallisista tapahtumista, joihin tulee yleisöä koko Suomesta ja myös ulkomailta. On hienoa, että Helsinki on pitkän koronatauon jälkeen taas urheilun arvoturnauksen isäntäkaupunki, kertoo Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

– Tavoitteenamme on, että joulukuun kisat saadaan pelattua normaalisti. Saamamme viesti tapahtumajärjestämisen mahdollisuuksien suhteen on ollut toiveikasta, ja rokotteen saaneiden määrä kasvaa koko ajan. Lipunmyynti käy vilkkaana, ja vaikuttaa siltä, että meillä urheilun ystävillä on täysi luottamus siihen, että joulukuussa päästään nauttimaan arvokisojen tunnelmasta ilman merkittäviä rajoituksia, uskoo Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Kisoissa mukana 16 maata – jo alkusarjassa kärkimaat kohtaavat toisensa

MM-kisat pelataan 16 maan voimin, joista kymmenen saapuu Helsinkiin Euroopasta. Tämän lisäksi Aasiasta kisapaikkansa ovat lunastaneet Japani, Singapore, Australia ja Thaimaa. Lisäksi mukana ovat USA ja Kanada.

– Eri maiden matkustusrajoitukset poikkeavat toisistaan jonkin verran ja tautitilanne muuttuu koko ajan. Syyskuun aikana kaikkien maiden joukkueet vahvistavat tulonsa MM-kisoihin ja olemme luottavaisia sen suhteen, että kaikki tekevät parhaansa, jotta pääsisivät kisoihin osallistumaan, kertoo Kansainvälisen salibandyliiton, IFF:n, pääsihteeri John Liljelund.

Jo kisojen avajaisviikonloppu tarjoaa useita huippuotteluja. Isäntämaa Suomi kohtaa avajaispäivänä Tanskan ja tuttua finaalivastustajaa Ruotsia vastaan pelataan lauantaina 4.12. Alkusarjan kolmas ottelu Latviaa vastaan pelataan sunnuntaina 5.12. Muista salibandyn kärkimaista Sveitsi ja Tsekki kohtaavat toisensa myös sunnuntaina.

 

Liput MM-kisoihin ovat nyt myynnissä! Varmista paikkasi avajaisviikonlopun tunnelmaan sekä finaaliviikonloppuun Ticketmasterin kautta! 

MM-kisojen virallinen kisasivusto

 

Teksti: Minna Koivisto

Jaa artikkeli