Maaottelujen täyteinen viikonloppu edessä - naisilla MM-kenraali Tampereella

Julkaistu 7.11.2015 10:00

Suomen naisten salibandymaajoukkue on mielenkiinnon kohteena viikonloppuna, kun Tampere Areenalla järjestettävässä EuroFloorball Tour -tapahtumassa ottavat yhteen salibandymaailman kärkimaat vajaa kuukausi ennen Tampereen MM2015-kotikisoja.

Vieraiksi saapuvat Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki. Samassa yhteydessä pelataan myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen EFT-turnaus. Suomen ikäluokkamaajoukkue taistelee MM-kullasta puolestaan ensi vuoden toukokuussa Kanadan Ontariossa.

EFT-turnauksen jälkeen joukkueiden on nimettävä 30 pelaajan lista Kansainväliselle Salibandyliitolle ja 16.11. mennessä lopullinen 20 pelaajan MM-joukkue. Suomen MM-joukkue julkaistaan lauantaina 14.11.

Naisilla viimeiset näytönpaikat

EFT:ssä nähtävä joukkue on hyvin pitkälti se, josta MM-ryhmä kootaan, päävalmentaja Marko Paju kertoo mainitsematta erikseen nimiä.

- Loppusuora kohti Tampereen kisoja on lyhyt ja intensiivinen. Ohjelmassa on viiden päivän viimeistelyleiri, jonka jälkeen käydään muutama päivä kotona ja sitten taistellaankin jo MM-kullasta.

Marraskuun EFT-turnaus on sekä Suomen joukkueelle että MM-organisaatiolle kenraaliharjoitus ja viimeisten yksityiskohtien hiomista.

- Iso tulos haetaan MM-kisoista, joten EFT:ssä on vielä varaa tehdä viimeisiä kokeiluja ja hioa pelitavallisia nyansseja. Mutta samalla Suomen maajoukkue lähtee jokaiseen otteluunsa voittamaan, Paju muistuttaa.

Mitään himmailua ei siis ole luvassa Tampere Areenan MM-kenraalissakaan. EFT-turnaukseen Suomi virittäytyy leirillä Eerikkilän valmennuskeskuksessa, jossa ohjelmassa on viimeiset testit sekä harjoittelua.

- Pikkuisen on painittu vielä loukkaantumisten kanssa, mutta muuten MM-projektijuna etenee aikataulussa, päävalmentaja Paju kertoo.

Uusina niminä sitten syyskuun Ruotsin-otteluiden nähdään EFT:ssä ennalta sovitun rotaation vuoksi viimeksi huilanneet puolustajat Laura Manninen ja Sanni Nieminen. Mukaan liittyy taas myös kesätesteissä kovimmat tulokset merkkauttanut hyökkääjä Marianne Hannonen, jonka alkukautta loukkaantumiset ovat jarruttaneet.

Viime MM-kisoissa Suomea edustanut Hannonen kuuluu tällä hetkellä joensuulaisen miesten joukkueen LeBa-96:n harjoitusvahvuuteen, ja hänellä on liiton lupa pelata joukkueessa myös miesten sarjaotteluita.

Tytöt MM-areenalla toukokuussa

Tyttömaajoukkueelle turnaus on erittäin tärkeä koko kautta ajatellen. MM-kilpailut pelataan ensi vuoden keväällä Kanadan Bellevillessä. Joukkue on täynnä taitoa, intoa ja tahtoa. Ensimmäistä kertaa kokoonpanossa nähdään 2000-luvulla syntyneitä urheilijoita. Nuorimmaiset Taru Nordman ja Matilda Lindström vahvistavat joukkuetta tulevassa EFT-turnauksessa.

Suomella on kokematon, mutta potentiaaliltaan vaarallinen hyökkäys.

- Useammat ensikertalaiset saavat kokea miltä tuntuu pelata kansainvälisiä pelejä. Joukkue hioutuu yhteen leirin ja EFT-turnauksen edetessä ja ensi keväänä saatamme saada mitalit Suomeen, päävalmentaja Jukka Kouvalainen lupaa varovasti.

EFT-tapahtuman lipunmyynti: Lippu.fi (HUOM isänpäivätarjous)


Suomen naisten maajoukkue EFT-turnauksessa
Suomen U19-tyttöjen joukkue EFT-turnauksessa

EuroFloorball Tour 6.-8.11.2015 Tampere Areena
naiset ja alle 19-vuotiaat tytöt
Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tšekki

Kaikki Tampereen-turnauksen ottelut näkyvät Fanseat-palvelussa (palvelu vaatii rekisteröitymisen, 1 kk ilmainen).
Suomen otteluissa selostus.

Perjantai 6.11.
10:00 Ruotsi – Sveitsi U19-tytöt
13:00 Ruotsi – Sveitsi naiset
16:00 Tšekki – Suomi U19-tytöt
19:00 Tšekki – Suomi naiset

Lauantai 7.11.
10:00 Ruotsi – Tšekki U19-tytöt
13:00 Suomi – Sveitsi U19-tytöt
16:00 Ruotsi – Tšekki naiset
19:00 Suomi – Sveitsi naiset

Sunnuntai 8.11.
09:00 Sveitsi – Tšekki U19-tytöt
11:30 Sveitsi – Tšekki naiset
14:00 Suomi – Ruotsi U19-tytöt
16:30 Suomi – Ruotsi naiset

Tulokset ja tilastot (IFF).


Miehet ja U19-pojat samaan aikaan Brnossa

Myös Suomen miesten ja alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueet ovat tositoimissa Tsekin Brnossa pelattavassa EFT:ssä.

Miesten päävalmentaja Petri Kettunen on nostanut Suomi-paitaan tukun syyskauden onnistujia.

Tsekin EFT 2015- Runkopelaajia on paljon mukana, koska maajoukkuetapahtumia ei ole liikaa. Toisena kriteerinä on sitten syksyn aikana Salibandyliigassa onnistuneita, joista voisin nostaa esiin Happeen Johannes Jokisen. Hän on ollut liigakauden positiivisimpia suorittajia ja "osasyy" siihen, miksi Peter Kotilainen on osunut niin hyvin maalipuiden väliin, päävalmentaja toteaa.

- Iso (189 cm), taitava ja hyvä pelikäsitys, hän tiivistää EFT-joukkueen ainoan ensikertalaisen ja tehot 9+14=23 Salibandyliigassa iskeneen Happee-pelaajan avut.

Kokoa joukkueessa edustaa myös 194-senttinen puolustajajärkäle Ilari Talvitie.
- Hän oli hyvä jo kesän leireillä, mutta olkapäävamman vuoksi syyskuun Ruotsi-ottelut jäivät häneltä väliin. Nyt on kunnossa ja haluttiin mukaan, Kettunen kertoo.

EFT-turnaukseen Suomen maajoukkue lähtee kohentamaan tuloskuntoaan sitten syyskuun Ruotsi-otteluiden. Ensimmäisessä koitoksessa Vantaalla Suomi sinnitteli mukana, mutta taipui luvuin 7-9. Välipäivän jälkeen pelatussa uusinnassa kyyti olikin sitten kylmää ja länsinaapuri takoi Malmössa tulostaululle luvut 12-3. Viimeisen kahden vuoden aikana Suomi on pystynyt kellistämään Ruotsin kahdesti, tasapelejä on yksi ja tappioita seitsemän.

- Syyskuun-tapahtuma jätti ilmaan enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Kun vastassa on huippujätkiä pallollinen hallinta ei ole helppoa, mutta palasia pitää vain saada kohdalleen, Kettunen luottaa.

Miesten maajoukkueessa on kolme viime hetken poisjääntiä. Perttu Puska, Tommi Aro ja Lauri Stenfors ovat poissa sairastapausten ja loukkaantumisten vuoksi. Tilalle on nostettu Petri Hakonen, Jyrki Holopainen ja Miko Kailiala.

U19-pojissa soihtu siirtyy

Poikien U19-joukkueessa on yksitoista 1997 syntynyttä pelaajaa, joista kahdeksan juhli toukokuussa Helsingborgissa maailmanmestaruuutta. Vuonna 1998 syntyneitä seuraavaan eli kevään 2016 MM-turnaukseen tähtääviä lahjakkuuksia ryhmässä on saman verran
 
- Tämä on hyväksi todettu tapa siirtyä limittäin ikäluokasta toiseen kun kokemus kansainvälisistä peleistä välittyy vanhemmilta nuoremmille eikä synny tilannetta, jossa kaikki olisivat yhtäkkiä ensikertalaisia, päävalmentaja Heikki Luukkonen kertoo.

- Vuonna 1998 syntyneet olivat ensi kertaa mukana Tanhuvaaran-leirillämme, ja ikäluokka 1999 liittyy mukaan ensi helmikuun Ruotsi-otteluissa. Edellisille eli 1997 syntyneille tämä on viimeinen nuorten maaottelutapahtuma, Luukkonen kertoo ja kehuu MM-kultaikäisten asennetta.

- Täytyy kiittää heidän motivaatiotaan. Vaikka he ovat jo käyneet MM-kisat, pelaajat halusivat vielä ehdottomasti mukaan pelaamaan lisää kansainvälisiä otteluita.

- Seuroissa ja akatemiatoiminnassa on tehty todella hyvää työtä, päävalmentaja Heikki Luukkonen kiittää.

- Me maajoukkuevalmentajat olemme etuoikeutetussa asemassa päästessämme valitsemaan joukkueen niin suuresta joukosta loistavia pelaajia ja urheilijoita.

Suomen miesten maajoukkue EFT-turnauksessa
Suomen U19-poikien maajoukkue EFT-turnauksessa

EuroFloorball Tour 6.-8.11.2015 Brno, Tšekki
miehet ja alle 19-vuotiaat pojat
Tšekki, Suomi, Ruotsi ja Sveitsi

Kaikista Tšekin EFT-turnauksen otteluista tulee ottelustriimi. Suorat linkit lähetyksiin alla otteluohjelmassa.

Perjantai 6.11.
10:30 Tšekki - Ruotsi U19-pojat (lähetykseen)
13:30 Suomi - Sveitsi U19-pojat (lähetykseen)
18:45 Tšekki - Ruotsi miehet (lähetykseen)
21:30 Suomi - Sveitsi miehet (lähetykseen)
 
Lauantai 7.11.
11:00 Sveitsi - Ruotsi U19-pojat (lähetykseen)
14:00 Tšekki - Suomi U19-pojat (lähetykseen)
17:00 Sveitsi - Ruotsi miehet (lähetykseen)
20:00 Tšekki - Suomi miehet (lähetykseen)
 
Sunnuntai 8.11.
10:00 Ruotsi - Suomi U19-pojat (lähetykseen)
12:45 Ruotsi - Suomi miehet (lähetykseen)
17:00 Tšekki - Sveitsi miehet (lähetykseen)
20:00 Tšekki - Sveitsi U19-pojat (lähetykseen)

Tulokset ja tilastot (IFF).

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.