Maajoukkueet tulessa viikonloppuna

Salibandyrintamalla on edessä maaotteluiden sävyttämä viikonloppu, kun kaikki Suomen salibandymaajoukkueet ovat tositoimissa tahoillaan.

Julkaistu 29.10.2014 14:24

Miehet ja alle 19-vuotiaat pojat osallistuvat Hämeenlinnassa järjestettävään EuroFloorball Tour -tapahtumaan perjantaista sunnuntaihin. Naiset ja alle 19-vuotiaat tytöt pelaavat samaan aikaan Prahassa oman EFT-turnauksensa. Suomen ohella Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki ovat muut EFT-joukkueet

Lähestyvien MM-kisojen vuoksi suurin mielenkiinto kohdistuu Hämeenlinnan Elenia Areenalle, jossa  valmennusjohto puntaroi viimeisiä pelaajavalintoja ja testaa pelitapansa toimivuutta. Turnauksen huipentumana Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen sunnuntaina klo 18:30.

EFT-turnauksessa nähdään kaksinkertaiset MM-kultamitalistit ja Ruotsin-ammattilaiset Tero Tiitu, Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen. Tiitu on viime kaudella tapahtuneen loukkaantumisen ja polvioperaation jälkeen löytänyt oivan vireen uudessa seurassaan IBF Falunissa. Mika Kohonen on päässyt pahimman yli masennusvaivoissaan ja väläyttänyt taitojaan Storvreta IBK:n väreissä. Kohosen seurakaveri Hyvärinen jätti puolestaan syyskuun Ruotsi-ottelut väliin perhesyiden vuoksi, mutta on nyt Suomi-paidassa. Valmennusjohto on luvannut peluuttaa kolmikkoa samassa ketjussa EFT:n aikana. Trio muistetaan parhaiten vuoden 2008 MM-finaalista, jossa se juoni miesten ensimmäisen maailmanmestaruuden ratkaisseen jatkoaikamaalin.    

Suomen 20 pelaajan MM-joukkue julkistetaan 13.11. MM-kisat Göteborgissa alkaa 5. joulukuuta ja Suomen avausottelu Saksaa vastaan on vuorossa itsenäisyyspäivänä klo 13:30.

Myös U19-pojille EFT-turnauksella on arvonsa, sillä tämän jälkeen ainoa tapahtuma ennen toukokuun alussa Helsingborgissa häämöttävää MM-turnausta, on helmikuun Ruotsi-ottelut.   

Naiset jatkavat MM2015-projektiaan ja hakevat onnistumisia viime otteluissa takkuilleeseen viimeistelyyn. U19-tyttöjen päävalmentaja Jukka Kouvalainen on valinnut mukaan 1998-ikäluokan talentteja ja kaikkiaan debytantteja joukkueessa on kaksitoista.

Hämeenlinnan EFT-turnauksen ennakkolipunmyynti Lippu.fi-palvelussa päättyy torstaina klo 13, jonka jälkeen lippuja saa tapahtumapaikalta.

Suomen maajoukkueiden kokoonpanot.
Miehet ja U19-pojat
Naiset ja U19-tytöt

Hämeenlinnan EFT:n otteluohjelma.

Kaikkia EFT-otteluita voi seurata suorissa nettilähetyksissä:
Hämeenlinnan EFT-lähetykset
Prahan EFT-lähetykset

Tulospalvelu:
Hämeenlinnan EFT
Prahan EFT

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.