Pelaajalle

Viimeksi päivitetty 17.11.2016 13:11

Maajoukkuetie-tapahtumiin kutsutaan pelaajia, jotka haluavat kasvattaa ja kehittää itseään urheilijoina. Urheilijan elämä on kokonaisuus, jossa kolmion ravinto-lepo-harjoittelu täytyy olla tasapainossa.

Huippu-urheilijaksi pääseminen vaatii uhrauksia. Se vaatii ajoittain todella kovaa itsekuria. Kun ystävät lähtevät tekemään jotain muuta ja sinulla on samaan aikaan edessä harjoitukset, tulee eteen valintatilanne. Mennä kaverien mukaan vai kehittää itseään urheilijana? Vain sinä päätät, mitä elämältäsi haluat!

Jos tähtäät huipulle, niin silloin valintasi on urheilu. Muista tämä siinä vaiheessa, kun teet valintoja ja myös siinä vaiheessa, kun valmentajat tekevät valintoja. Oletko ollut sitoutunut urasi kehittämiseesi vai et? Valmentajat eivät koskaan tee pelaajavalintoja itseään, vaan suomalaista salibandya varten. He tietävät vastuunsa ja valitsevat aina sen hetken parhaat pelaajat Maajoukkuetie-tapahtumiin.

Urheilijan arvomaailma
Maajoukkuetien tavoitteena on kasvattaa urheilijoita urheilijoina. Kasvatustyö näkyy selkeimmin tapahtumissa, joissa ikäluokan lahjakkuudet kohtaavat. Siellä tehtävä valmennus kohdistuu yksilön kehittämiseen sekä urheilijana sivistämiseen. Erilaisin malliharjoittein ja testein pelaajille annetaan vinkkejä, mitä urheilijan harjoittelu on ja tulee olla. Päivittäisillä luento-osuuksilla pelaajille viestitetään urheilijan elämästä ja kokonaisvaltaisesta harjoittelusta. Urheilijan arvomaailmaan kuuluvat mm. seuraavat asiat:

Urheilija arvostaa kanssapelaajiaan
Urheilija ymmärtää ja hyväksyy erilaisuuden. Urheilija tiedostaa, että joukkuepelissä erilaiset persoonat ja roolit ovat yhtä tärkeitä. Urheilija tiedostaa, että joukkueen yhdessä tekeminen määrittelee tulokset. Urheilijat arvostavat ja kunnioittavat toisiaan. Urheilija ei solvaa, ilku tai kiusaa.Pelaajapolku 6

Urheilijan elämä on päihteetön
Urheilija tiedostaa päihteiden vaikutuksen urheilijan suorituskykyyn ja noudattaa urheilun eettisiä periaatteita. Urheilija ei käytä päihteitä. Nuuska, tupakka, alkoholi tai huumeet eivät kuulu urheilijan elämään. Maajoukkuetie-toiminnassa päihteiden käyttö on kielletty. Jos pelaaja rikkoo tätä sääntöä, on se merkki siitä, että hän ei arvosta toimintaa ja ei halua sitoutua urheilijan elämään.

Urheilija hoitaa koulun ja opinnot
Hyvä urheilija on myös hyvä opiskelija ja oppilas. Se ei tarkoita, että urheilijan tulisi saada kymppejä tai kiitettäviä jatkuvasti, vaan että hän hoitaa läksyt ja opinnot tunnollisesti. Hän tiedostaa koulumaailmassa samat arvot kuin urheilussa. Urheilija suunnittelee opintonsa niin, että ne tukevat urheilijan elämää.

Urheilija noudattaa aikatauluja
Urheilija varaa aikaa siirtymiin riittävästi ja ennakoi asioita esimerkiksi pakkaamalla varusteensa ajoissa ja ennakoimalla mahdolliset liikenteen aiheuttamat viivästykset. Urheilija haluaa olla ajoissa paikalla ja noudattaa aikatauluja.

Urheilija syö ja juo monipuolisesti ja hyvin
Urheilija suunnittelee ruokailut ennakkoon ja huolehtii riittävistä välipaloista sekä ateriakerroista päivän aikana. Urheilija syö monipuolisesti

Urheilija lepää ja nukkuu hyvin
Urheilija nukkuu urheilijalle riittävät yöunet säännöllisesti klo 22- 08 välillä. Urheilijan unentarve on 8- 10 tuntia.

Urheilija harjoittelee monipuolisesti
Urheilija tiedostaa huippu-urheilun vaatimukset ja vaatii itseltään monipuolista harjoittelua. Urheilija tiedostaa valmistavan, kehittävän, ylläpitävän, huoltavan ja kuntouttavan harjoittelun merkityksen.

 

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.