Welhot valmiina alkavan kauden Salibandyliigaan

Kuopiolaisten kokoonpano uudistui ensimmäisen liigakauden jälkeen melko lailla.

Welhot julkisti maanantaina joukkueensa alkavan kauden Salibandyliigaan. Toiseen liigakauteensa lähtevien kuopiolaisten uusia pelaajia ovat Jesse Huurrekorpi, Aleksi Ahokas, Henrik Kinnunen, Akseli Jolkkonen, Elias Niskanen, Erno Sivula ja Onniveikko Lyly.

Josbasta saapuvat Huurrekorpi, Ahokas ja Kinnunen ovat tottuneet kantamaan vastuuta miesten peleissä. Maalivahtina luutiva Huurrekorpi on pelannut Josban paidassa 93 liigaottelua, ja puolustaja Kinnusen vyöltä löytyy 60 liigaottelua. Ahokas on mättänyt divarissa yli 100 pistettä. Jolkkonen ja Niskanen nousevat liigaryhmään Welhojen omasta akatemiasta ja hyvän kesän saattelemana nuorukaiset ovat haastamassa kokeneempia konkareita. Hyökkääjänä viihtyvä Sivula omaa fyysiset ominaisuudet liigatasolle ja kesän aikana tehty työ lajin parissa antaa mahdollisuudet pärjätä liigassa. Puolustajana pelaava Lyly on kolunnut läpi Happeen junioripolun ja on nyt valmis hyppäämään miesten peleihin. Lylyn leuanvetotulos, 32 toistoa, antaa osviittaa siitä, ettei hän jääne kulmaväännöissä kakkoseksi.

Päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen joukkueen rakenteeseen.

– Meillä on tiivis ja yhtenäinen joukkue. Pelaajiemme arvot ovat kohdillaan ja uudet pelaajat on otettu hyvin joukkueeseen mukaan. Uudet vahvistukset tuovat peliimme mielenkiintoisia elementtejä. Harjoitusottelut ovat näyttäneet, että uusien pelaajien vahvuuksien ansiosta pystymme olemaan aktiivisempi ja liikkuvampi joukkue viime kauteen verrattuna. Kokeneista pelaajista useampi on nostanut kesän aikana laadukkaalla harjoittelulla tasoaan salibandynpelaajana, joten siltäkin osastolta voi odottaa uusia urotekoja.

Welhojen kausi alkaa maanantaina 17.9. vierasottelulla Nokian KRP:tä vastaan.

Iiro Lankisen mietteet tulevalle kaudelle lukuun tästä.

Welhojen kausikortit tulevalle liigakaudelle ovat myynnissä nyt. Kausikortti sisältää muun muassa 15.12. pelattavan jäähallipelin Welhot-Happee. Kausikortin ostoon tästä.

Welhot 2018-2019:

Maalivahdit:

30 Kosti Jolkkonen
32 Roni Tuononen
89 Jesse Huurrekorpi (Josba)

Puolustajat:

13 Akseli Jolkkonen (Welhot Akatemia)
14 Niko Uurtio
23 Riku Tuononen
36 Roni Väänänen
49 Iiro Lankinen
52 Henrik Kinnunen (Josba)
67 Onniveikko Lyly (Happee A-juniorit)

Hyökkääjät:

9 Mika Rissanen
16 Eetu Sorvali
17 Erno Sivula (Soittorasia, 2 div.)
29 Olli Taskinen
41 Eero Vepsäläinen
42 Tero Korhonen
44 Janne Pitkänen
53 Viljami Venäläinen
68 Kalle Keränen
70 Aleksi Ahokas (Josba)
76 Elias Niskanen (Welhot Akatemia)
95 Jussi Hiltunen

Lähtijät:

Petri Lesch (Bärbär, 5 div.), Jonni Koskinen (Barbär), Aleksi Viinikainen (Bärbär), Aki Kolari (Loviisan Tor), Jesper Kauhanen (Vehve), Juha Rautiainen (Ticino, Sveitsi), Tuomas Rautiainen (Ticino, Sveitsi), Tuukka Varakas (välivuosi), Topias Kokkonen (lopettaa), Kalle Karvinen (?), Reijo Laitinen (?)

Teksti Welhojen tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli