Viisi syytä lähteä vitosdivariin - vielä ehdit ilmoittautua mukaan salibandyn alasarjoihin

Kiinnostaisiko teidän porukkaa salibandypelit matalalla kynnyksellä, helposti ja vaivattomasti ilman turnaussäätöjä? Haluatteko pelata tosissaan, muttei totisesti? Kiinnostaisiko lähteä mukaan Salibandyliiton alaiseen sarjatoimintaan? Jos vastasit kyllä, niin vielä ehtii! 

Salibandyliiton alasarjoihin ilmoittautuminen on yhä käynnissä alueellisesti. Sarjoihin voi osallistua helposti ja vaivattomast kaikki nuorista aikuisista seniori-ikäisiin. Seurat ja pelaajat saavat keskittyä peliin ja pelaamiseen, sillä Salibandyliiton sarjoihin pääsee mukaan avaimen käteen -periaatteella.

5 syytä lähteä vitosdivariin:

1. Avaimet käteen – kaikki hoidetaan puolesta

Kilpailutoiminta on Salibandyliiton kivijalka, ja se toimii avaimet käteen -periaatteella eli liitto hoitaa ottelujärjestelyt. Liitto varaa hallit, laatii otteluohjelmat ja asettelee automaattisesti kaikkiin otteluihin erotuomarit. Mukaan voi siis tulla käytännössä avaimet käteen -periaatteella. Osallistuminen ja pelaaminen on helppoa seuroille ja pelaajille.

2. Liike on lääke – “tavoite on pitää hauskaa” 

Lukuisin tutkimustuloksin on todistettu liikunnan myönteiset vaikutukset. Vaikutukset näkyvät niin fyysisellä, psyykkisellä kuin sosiaalisella puolella. Salibandy yhdistää hikiliikunnan, kuntoilun ja omalla tasolla liikkumisen lisäksi nopeutta, suunnanmuutoksia ja koordinaatiota. Joukkuepeli sopii kaikille ja aloittaa voi matalalla kynnyksellä.

-Meidän tavoitteena on pitää hauskaa ja vähän urheilla siinä samassa. Pelejä ja harjoituksia odottaa aina. Joukkue itsessään on kaikille pelaajille tärkeä ja positiivinen osa arkea, kuvaa joukkueen merkitystä kuopiolaisen Laitanostajien pelaaja Topi Heiskanen. 

3. Paljon pelejä – turnausmuotoiset ottelut edullisesti

Otteluita tulee kaudessa 18-20 kappaletta jaettuna yhdeksään tai kymmeneen turnaukseen. Kaikki alasarjat pelataan turnausmuotoisina sarjoina alueellisesti eli reissaaminen pelien perässä minimoidaan. Joukkueella on vastuujoukkuetta lukuun ottamatta turnauksessa tyypillisesti kaksi ottelua joiden välissä tunti tai kaksi, joten turnaukseen ei mene koko päivää.

Alimpien sarjojen eli naisten nelosdivisioonan sekä miesten viitos- ja kuutosdivisioonan osalta osallistumismaksu koko kaudelta on 1140-1240 euroa. Erotuomaripalkkio on lisäksi 37 euroa ottelua kohden.

4. Uusia ja vanhoja tuttuja, naurua ja tunteita

Harrastuksen kautta tutustuu takuuvarmasti uusiin ja samanhenkisiin tyyppeihin. Pelaamisen lisäksi joukkue voi tarjota halukkaille mahdollisuuden hyödyntää omia taitoja, kiinnostuksen kohteita tai osaamista esimerkiksi myynnin, viestinnän tai valmennuksen parissa.

-Toiminta antaa paljon energiaa arkeen liikunnan ilon sekä yhteisöllisyyden kautta. Kukko-joukkueen kautta olen päässyt tutustumaan moneen itselle entuudestaan tuntemattomaan kasvoon sekä syventämään ystävyyttäni yhteisen asian äärellä. Yrittäjyydestä innostunut puoleni onnauttinut erittäin paljon Cocks-brändin rakentamisesta ja olen päässyt hyödyntämään myös kaupallista osaamistani, fiilistelee tamperelaisen Cocksin pelaaja Miika Rajakallio.

Lue tamperelaisen Cocksin ja kuopiolaisen Laitannostajien haastattelut:

Tamperelaisen salibandyn uusi tuuli Cocks teki joukkueesta kaikille yhteisen jutun – tavoitteena tuoda lapsuuden ilo takaisin pelikentille ja olla Suomen ammattimaisin aladivarijoukkue

Kuopiolaiset nuoret perustivat oman salibandyseuran – “Tällaista vaihtoehtoa kannattaa miettiä, jos kilpailu ei nappaa” 

5. Tosissaan, mutta ei totisesti

Alasarjoissa pääsee pelamaan rennolla otteella pisteistä ja sijoituksista. Vastustajajoukkueet tuovat kilpailullisuutta, mutta ilman että harrastus muuttuu kilpaurheiluksi. 

-Tällaista vaihtoehtoa kannattaa miettiä, jos kilpailu ei nappaa. Urheilkaa porukassa, eikä aina niin vakavissa merkeissä, vinkkaavat kuopiolaisen Laitanostajien pelaajat.

Uusia pelimuotoja pääsee testaamaan halutessaan alueellisesti, sillä perinteisen 5v5 -pelin rinnalle kaudelle 2023-24 tuodaa sarjoja ja/tai yksittäisiä turnauksia myös 3 vs. 3 ja 4 vs. 4 pelimuodoilla. Nämä pelimuotokokeilut tehdään aikuisille sekä vanhemmille juniori-ikäluokille.

Lisätiedot:

Kausi-info ja tärkeät päivämäärät

Näin liitytte Salibandyliiton jäsenseuraksi

Sarjaan ilmoittautuminen

Pelipassien, joita ennen lisensseiksi kutsuttiin, hankkiminen pelaajille

Näin järjestetään salibandyn kilpailutoiminta

Ajankohtaiset tiedot sarjatoiminnasta Salibandyliiton eri alueilla:

Etelä-Suomi
Kaakkois-Suomi
Länsirannikko
Pohjanmaa
Pohjois-Suomi
Savo-Karjala
Sisä-Suomi

Jaa artikkeli