Vähän vaivaa, iso ilo – tervetuloa liiton salibandysarjoihin

Kiinnostaisiko porukkaasi pelata salibandya vaikkei kuolemanvakavasti kuitenkin pisteistä ja sijoituksista? Kaipaatteko helppoa tapaa pelata oikeita virallisia matseja tarvitsematta kuitenkaan stressata vastustajien etsimistä, vuorojen hankkimista tai tuomarin löytämistä? Tervetuloa avaimet käteen -periaatteella Salibandyliiton sarjoihin, joissa liitto hoitaa ikävät velvollisuudet.

Kilpailutoiminta on Salibandyliiton kivijalka eli liitto hoitaa ottelujärjestelyt. Osallistuminen ja pelaaminen on helppoa seuroille ja pelaajille.

Lue myös: Viisi syytä lähteä viitosdivariin – vielä ehdit ilmoittautua mukaan salibandyn alasarjoihin

Liitto järjestää salit, erotuomarit ja tilastot

Toisin kuin monessa muussa palloilulajissa sisältää salibandyn osallistumismaksu muun muassa salikulut, tulospalvelun ja muut oheistoiminnot. Liitto varaa hallit, laatii otteluohjelmat ja asettelee automaattisesti kaikkiin otteluihin erotuomarit. Mukaan voi siis tulla käytännössä avaimet käteen -periaatteella.

Tiiviit turnaukset eivät ajanhukkaa aiheuta

Otteluita tulee kaudessa 18-20 kappaletta jaettuna yhdeksään tai kymmeneen turnaukseen. Kaikki alasarjat pelataan turnausmuotoisina sarjoina alueellisesti eli reissaaminen pelien perässä minimoidaan. Joukkueella on turnauksessa tyypillisesti kaksi ottelua, joiden välissä tunti tai kaksi, lepoaikaa. Siispä turnaukseen ei mene koko päivää.

Lyhyet matkat, laadukkaat olosuhteet

Esimerkiksi Etelä-Suomen eli Uudenmaan alueella turnausmatkat ovat lyhyitä, kun turnaukset ovat suurelta osalta pääkaupunkiseudulla tai sen välittömässä läheisyydessä. Kausi alkaa viimeistään lokakuussa ja päättyy huhtikuun alun tai puolivälin tienoilla. Turnaukset pelataan Etelä-Suomessa hyvissä olosuhteissa pääsääntöisesti yksityisissä halleissa. Käytännössä kaikki turnaukset päästään iskemään parhaalla mahdollisella alustalla eli matolla.

Salivuorot ja erotuomarien matkakulut sisältävä alimpien sarjojen osallistumismaksu koko kaudelta on alimmissa sarjoissa eli naisten 3. ja 4. divisioonissa 1140 euroa sekä miesten 5. ja 6- divisioonissa 1240 euroa. Erotuomaripalkkio on lisäksi 37 euroa ottelua kohden.

Alkavan kauden uutuus ovat yksittäiset turnaukset kolme vastaan kolme ja neljä vastaan neljä -pelimuodoilla. Lisäksi järjestetään luonnollisesti myös perinteisiä sarjoja. Tarkemmasta tarjonnasta kerrotaan vielä lisää.

Näissä linkeissä lisätiedot lähtemisestä mukaan:

Näin liitytte Salibandyliiton jäsenseuraksi

Sarjaan ilmoittautuminen

Pelipassien, joita ennen lisensseiksi kutsuttiin, hankkiminen pelaajille

Näin järjestetään salibandyn kilpailutoiminta

Ajankohtaiset tiedot sarjatoiminnasta Salibandyliiton eri alueilla:

Etelä-Suomi
Kaakkois-Suomi
Länsirannikko
Pohjanmaa
Pohjois-Suomi
Savo-Karjala
Sisä-Suomi

Jaa artikkeli