U17-turnauksen voitosta Suomen joukkueiden välienselvittely – Team Kohonen vahvempi

Eerikkilässä järjestetyn Floorball Future Stars -turnauksen poikien sarjan voitto ratkesi lopulta Suomen joukkueiden, Tiitu ja Kohonen, keskinäisessä mittelössä. Hegemonian otti Mika Kohosen mukaan nimetty ryhmä luvuin 3-2.

Suomen joukkueiden kohtaaminen oli säästetty turnauksen viimeiseksi otteluksi. Samalla Suomen valmennuksen toiveissa oli, että siinä ratkaistaisiin keskinäisen hegemonian lisäksi myös koko turnauksen voitto.

Tämä asetelma toteutuikin, kun Team Kohonen pieksi aiemmin päivällä Sveitsin peräti 12-1. Sveitsi oli pystynyt nipistämään pisteen lauantaina Tero Tiitun mukaan nimetyltä ryhmältä 5-5-lukemiin päättyneessä ottelussa. Saksa jätettiin turnauksessa ilman voittoja, vaikka maa oli mukana U19-maajoukkueella.

Ennen turnausta päävalmentaja Janne Krankka kertoi, että Suomen joukkueista pyrittiin muodostamaan mahdollisimman tasavahvat, vaikka valmentajien ajatuksissa oli käväissyt ajatus pelaajien jaosta ns. ykkös- ja haastajajoukkueeseen. Joukkue Tiitu sai pientä etua, kun sen edellinen peli oli lauantaina illalla, kun taas Kohonen aloitti päätöspäivän klo 10 alkaneella ottelulla Sveitsiä vastaan.

Tarkka ja tasainen legendojen mukaan nimettyjen joukkueiden väännöstä tulikin. Avausmaali syntyi alivoimalla, kun Kohosen Ville Harjunalanen voitti kaksinkamppailun laidan tuntumassa ja tarjoili pallon Paavo Siekkiselle, joka sai varsin rauhassa harhauttaa Arttu Mankisen ja siirtää pallon pussiin. Pian peli taas tasan, kun Santeri Kärki lähetti pitkän syötön takakulmalle ja Nuutti Kouhia viimeisteli.
Erätauolle mentiin kuitenkin sinisissä pelipaidoissa pelanneen Kohosen johdossa. Miko Lindman eteni vastustamattomasti oikeaa kaistaa ja laukoi napakasti riman alle.

Vuorotahtiin tulivat loputkin maalit, jotka nähtiin toisessa erässä. Lassi Koivisto tasoitti tilanteeksi 2-2 alkuminuuteilla, kunnes oli voittomaaliksi jääneen osuman vuoro ajassa 38.30. Läpi ottelun hanakasti laukonut Aatu Koivisto teki syötönkatkon, eteni keskemmäs ja kiskaisi pelivälineen ottelun puolivälissä maalinsuulle vaihdetun Arttu Sassin taakse.

Joukkue Tiitu olisi tarvinnut ottelusta voiton ohittaakseen Kohosen sarjataulukossa ja lopussa yrittikin ilman maalivahtia, mutta toisen erän luvut säilyivät. Kohonen otti hegemonian ja voitti myös turnauksen.

Floorball Future Stars -turnaus, Eerikkilä
24.4. Suomi U17 (T) – Suomi U17 (K) 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

1. erä: 9.29 Paavo Siekkinen (Ville Harjunalanen) 0-1 av, 11.08 Nuutti Kouhia (Santeri Kärki) 1-1, 14.53 Miko Lindman (Lauri Kohtamäki) 1-2.
2. erä: 24.34 Lassi Koivisto (Oliver Myllymäki) 2-2, 38.30 Aatu Koivisto 2-3.
3. erä: maaliton.

Arttu Mankinen, Suomi (T) 12+7+0=19 ja Arttu Sassi 0+2+8=10
Sami Saarikko, Suomi (K) 7+4+3=14

Jäähyt: Suomi (T) 3 x 2 min., Suomi (K) 2 x 2 min.

Erotuomarit: Tuomas Arponen ja Antti Kosonen.

Esa Jokisen ottelukuvat

Aiemmin sunnuntaina pelatussta ottelussa Suomen U17 K päihitti Sveitsin peräti 12-1-luvuin. Eetu Lehtonen hurjasteli pisteet 2+3 ja Teemu Karppanen säesti luvuin 2+2.

24.4. Suomi U17 (K) – Sveitsi U17 12-1 (4-0, 4-0, 4-1)

1. erä: 8.50 Eetu Lehtonen (Ville Harjunalanen) 1-0, 12.53 Leo Sandini (Teemu Karppanen) 2-0, 16.22 Aatu Koivisto (Olli Maksimainen) 3-0, 16.38 Paavo Siekkinen (Harjunalanen) 4-0.
2. erä: 20.31 Lehtonen (Lari Kujansivu) 5-0, 25.29 Maksimainen (Koivisto) 6-0, 35.36 Jussi-Pekka Raitanen (Koivisto) 7-0 sr, 37.25 Teemu Karppanen (Miko Lindman) 8-0.
3. erä: 41.57 Henri Mertsalmi (Eemil Louhelainen) 9-0, 43.17 Siekkinen (Kujansivu) 10-0, 44.35 Sandini (Karppanen) 11-0 sr, 45.30 Karppanen (Koivisto) 12-0 sr, 48.32 Jamie Aeschlimann (Noah Mühlebach) 12-1 yv.