U16-poikien helmikuun maajoukkueleiri ei toteudu

Nuorimman ikäluokkamaajoukkueen eli alle 16-vuotiaiden poikien oli määrä leireillä helmikuun 16.-18. Eerikkilässä, mutta leiri on nyt päätetty perua. Joulukuussa U16-leiri koki saman kohtalon.

U16-poikien leiri oli mukana tämän vuoden alustavassa ja julkaistussa maajoukkuekalenterissa. Sen järjestämistä harkittiin viime viikolle saakka, mutta päätettiin lopulta perua.

– Tällainen päätös on aina harmillinen. U16-poikien leiri oli viime syksylle suunniteltu ja budjetoitu, eli tälle keväälle leirille ei ole budjetissa varattuna rahaa, ja koronatestaamisen takia maajoukkueiden leiritoiminnan kustannukset ovat nousseet merkittävästi, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala pahoittelee ja jatkaa:

– U16-maajoukkueella ei ole selkeää toiminnallista tavoitetta, kuten MM-kisat, toisin kuin U19-miehillä ja -naisilla keväällä. On leirin perumisen takana myös toive ja ajatus siitä, että seuroille tarjoutuu mahdollisuus harjoitella ehjillä joukkueilla, jos/kun pääsisimme aloittamaan valtakunnalliset sarjat helmikuun lopussa.

U16-maajoukkueille (tytöt ja pojat) oli suunnitteilla maaottelut huhtikuulle Eerikkilässä, johon vastustajiksi piti saapua Sveitsin ja Tshekin U17-maajoukkueet. Huhtikuussa tapahtuma ei toteudu, mutta neuvottelut maiden välillä jatkuvat uuden ajankohdan löytämiseksi tuonnempana.

– Tutkimme vaihtoehtoja pitää urheilua hengissä, vaikka korona kurittaa, Rantala viestittää.

Tällä viikolla Eerikkilässä leireilevät U19-miehet ja -naiset, miehet ja naiset. Myös U23-joukkue on koolla tiiviillä ryhmällä sparraamassa U19-miehiä.

Maajoukkuekalenteri 2021 täällä.

Lue myös: Maajoukkueet urakoivat Eerikkilässä – tässä lista ottelustriimeistä

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli