Tyttö- ja naissalibandyn superviikonloppu, kaikki maajoukkueet tositoimissa - näin seuraat tapahtumia

Naisten ja U19-tyttöjen maajoukkueet matkustavat viikonlopuksi Uppsalaan kohtaamaan EFT-turnauksessa Tshekin, Sveitsin ja Ruotsin. U17-maajoukkue leireilee puolestaan Eerikkilässä.

Luvassa on kuusi maaottelua EFT-turnauksesta Uppsalan IFU Areenalta ja kaksi U17-maajoukkueen leiriottelua.

Kaikki ottelut lähetyksissä

Euro Floorball Tourin otatukset näkyvät osoitteessa Innebandy.tv ja U17-maajoukkueen kaksi leiripeliä puolestaan SalibandyTV:ssä. Lähetykset ovat maksuttomia, mutta vaatii palveluun kirjautumisen.

Suomen ottelut EFT-turnauksessa
Uppsala, IFU Arena 28.-30.10.2022 (lähetykset 
Innebandy.tv)

Pe 28.10. klo 12 Suomi – Sveitsi (U19)
Pe 28.10. klo 14.45 Suomi–Sveitsi (naiset)

La 29.10. klo 10.45 Tšekki – Suomi (U19)
La 29.10. klo 19.00 Tšekki–Suomi (naiset)

Su 30.10. klo 13.45 Ruotsi – Suomi (U19)
Su 30.10. klo 16.30 Ruotsi–Suomi (naiset)

U17-leirin ottelut (lähetykset SalibandyTV)
La 29.10. klo 15 Siniset – Valkoiset
Su 30.10. klo 14.30 Siniset – Valkoiset

Kolme debytoi naisten joukkueessa

Ensimmäisiin naisten maaotteluihinsa lähtevät Jasmiina JärvinenAlma Laitila ja Emilia Pietilä.

– Kolme ensikertalaista, jotka ovat aloittaneet kauden vahvasti. Haluamme nähdä heitä nyt kovemmissa peleissä, mikä aiheutti pientä rotaatiota kokoonpanoon, päävalmentaja Lasse Kurronen avaa.

– Sinällään on hyvä tilanne, että joukko, josta pelaajia valitaan, kasvaa jatkuvasti, ja se lisää myös kilpailua. F-liigan pelin taso on miellyttänyt silmää.

Lue lisää: Suomen naiset Uppsalan EFT-turnaukseen nimetty
Suomen naisten kokoonpano täällä.

U19-naisissa alkaa soihtu siirtyy uudelle ikäluokalle

Suomen alle 19-vuotiailla alkaa jo valmistautuminen kevään 2024 Lahden MM-kisoihin ja matkassa onkin mukana neljätoista 2005 syntynyttä. Viimeistä kertaa tässä ikäluokkajoukkueessa nähdään vielä 2004 syntyneitä, joita on yhdeksän. Alun perin nimettyyn ryhmään on tullut kaksi poisjääntiä (Linnea Nevalainen ja Veera Kuosmanen). Tilalle on kutsuttu Silja Kuusela.

– Tämä on soihdunsiirto EFT nollanelosille, jotka opettavat uuden MM-kisaikäluokan pelaajia maajoukkueen ”tavoille” ja siirtävät rutiineja. Samalla varmaan mukava piristysruiske heille peliuran jatkoon. Pääikäluokkana tämän turnauksen jälkeen on 2005 syntyneet ja näiden osalta valinnoissa painotettiin peliesityksiä kesä- ja elokuun T18-maajoukkuetietapahtumissa, kertoo päävalmentaja Simo Leppänen, jolle tapahtuma on ensimmäinen päävalmentajana.

Perjantaina Suomen molemmat maajoukkueet kohtaavat Sveitsin, lauantaina Tšekin ja päätöspäivänä Ruotsin.

Lue lisää: U19-maajoukkueen matka kohti Lahden MM-kotikisoja alkaa lokakuun EFT-tapahtumassa
Suomen U19-kokoonpano täällä.

EFT-turnauksen otteluseuranta ja tilastot löytyvät täältä.

U17 leirillä 30 pelaajaa

U17- tyttöjen maajoukkue kokoontuu 2006 syntyneiden voimin ensimmäiselle maajoukkueleirilleen Eerikkilään perjantaista sunnuntaihin. Kutsun sai kaikkiaan 30 pelaajaa

– Pelaajavalinnat tehtiin pitkän aikavälin näytöillä, mutta painoa on annettu onnistumisille kesän leireillä ja syksyn sarjaotteluissa. Alkukauden esityksillä mukaan valittiin esimerkiksi pelaaja, joka ei ole ollut kertakaan maajoukkuetieleirillä, valottaa päävalmentajana aloittanut Lasse Korhonen.

Hänen mukaansa 2006-ikäluokka loistaa monipuolisuudella.

– Puolustuksessa löytyy paljon pallollista osaamista ja hyökkääjillä puolestaan huimasti maalintekotaitoa ja rohkeutta. Kolmekymmentä pelaajaa valitsimme siksi, että saamme pelattua leirillä kaksi keskinäistä ottelua harjoittelun lisäksi. Neljällä maalivahdilla saadaan monipuolisuutta treeniosuuksiin. Lisäksi käymme läpi maajoukkueen toimintatapoja ja ryhmäydymme. Joukkuejaot lauantain ja sunnuntain otteluihin tehdään perjantaina.

– Tiivis leiri on luvassa, mutta kun se ajoittuu viikonloppuun, uskon, että saamme kaikki tarvittavat asiat läpikäytyä. Luvassa on myös pelaajakeskustelu kehityskohdista ja samalla haluamme kuulla kuinka opintojen ja pelaamisen yhdistäminen sujuu.

Lue lisää: 2006-ikäluokka tyttöjen U17-maajoukkueleirille – tässä valitut
U17-leirille valitut täällä.

Jaa artikkeli