Kuvituskuva allekirjoitus sopimus

Työkalu seuroille: vapaaehtoisen valmentajan mallisopimus

Seurojen suunnalta on esitetty Salibandyliiton suunnalle toiveita, että olisi hyvä olla olemassa mallisopimus vapaaehtoisesti toimiville valmentajille. Nyt toive on toteutettu ja mallisopimus on ladattavissa käyttöön.

Sopimuspohjat nousivat erityisesti esille, kun Salibandyliitto järjesti seuroille Sopimuskulttuuri salibandyssä -webinaarin. Taustalla toiveisiin vaikuttivat muun muassa usealle salibandyseuralle tehdyt verotarkastukset, joiden jälkeen esimerkiksi Eräviikingeissä uudistettiin vapaaehtoisten valmentajien sopimusta ja se myös esitarkastatettiin verottajan toimesta.

Salibandyliitto on nyt työstänyt seurojen käyttöön mallisopimuksen ja sen käyttöönoton tueksi ”Taustaa vapaaehtoisen valmentajan sopimuksesta -dokumentin”. Molemmat sopimukset ovat ladattavissa alla olevista linkeistä.

– Suosittelemme mallipohjan hyödyntämistä ihan kaikille seuroille, jotka sopimuksia tekevät vapaaehtoispohjalta toimivien valmentajien kanssa. Seuran näkökulmasta on todella tärkeää tunnistaa seuratyön ja toimijoiden kirjo. Vapaaehtoisten työpanos on merkittävä ja yhteistä ymmärrystä vapaaehtoistyön raameista on helppo selkiyttää sopimuksella, Salibandyliiton seuratoiminnan kehittäjä Elina Anttonen kommentoi.

Salibandyliitto suosittelee lämpimästi seuratoimijoita katsomaan myös Sopimuskulttuuri salibandyssä -webinaarin tallenteen, jossa EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen käy läpi vapaaehtoisen salibandyvalmentajan asemaa ja sopimusta seuran kanssa. Lisäksi tarkastelussa on Eräviikinkien verotarkastus. Linkki tallenteeseen on alla.

Dokumentit:
Vapaaehtoisen valmentajan mallisopimus
Taustaa vapaaehtoisen valmentajan sopimuksesta

Webinaari:
Vapaaehtoisen salibandyvalmentajan asema ja sopimus seuran kanssa & case verotarkastus

Jaa artikkeli