Oskari Saari Nykky Kohonen Jäntti

Turnausjury perui Suomen saaman varoituksen kuvaamisesta - "Heillä oli selkärankaa oikaista virheellinen päätös"

Salibandyn MM-kisojen jury on perunut varoituksen, jonka se oli antanut Suomen joukkueelle luultuaan joukkueen sääntöjen vastaisesti kuvanneen Ruotsin ottelua Latviaa vastaan.

MM-turnauksen jury oli määrännyt Suomen joukkueelle kirjallisen varoituksen katsottuaan, että Suomen joukkueeseen kuuluva henkilö olisi kuvannut Ruotsin ja Latvian välistä alkusarjaottelua matkapuhelimellaan. Joukkueilla kuten yleisölläkin on käytössään monikameratuotantona kuvatut tallenteet kaikista otteluista.

Suomen joukkueen vaadittua varoituksen kumoamista perusteettomana jury myönsi väitetystä rikkeestä olevan vain aihetodisteita mutta perusteli, että juuri siksi seuraamuksena oli vain varoitus eikä mikään ankarampi rangaistus. Jury kieltäytyi perumasta varoitusta.

Suomen joukkueen edelleen vaatiessa varoituksen perumista jury myönsi, että koska Suomen joukkuetta ei ollut ennen varoituksen määräämistä IFF:n sääntöjen vastaisesti lainkaan kuultu asiassa ja koska väitetystä Ruotsin ottelun kuvaamisesta ei myöskään ollut näyttöä, varoitus perutaan.

– Kiitos jurylle siitä, että heillä oli selkärankaa vetää alkuperäinen, virheellinen päätöksensä takaisin. Se vaatii kanttia. Me emme ole rikkoneet turnauksen sääntöjä missään vaiheessa. Siksi meille oli periaatekysymys saada asiaan oikeudenmukainen ratkaisu. Meidän puolesta asia on loppuunkäsitelty ja keskitymme peleihin jatkossa, Suomen joukkueenjohtaja Oskari Saari kommentoi.

 

Erillisenä Suomen joukkueeseen mitenkään liittymättömänä asiana turnauksen jury oli tutkinut tapausta, jossa kentän laidalla oli ollut Ruotsin harjoitusten aikana 2. joulukuuta GoPro-kamera. Laite osoittautui lattian rakentamiseen osallistuneen kisaorganisaation ulkopuolisen henkilön kameraksi, jonka hän kertoi unohtaneensa paikalle. Jury ilmoitti määränneensä kyseiselle henkilölle huomautuksen (IFFin säännöissä ”reprimand”).

Salibandyn MM-kisat ovat edenneet jatkopelivaiheeseen. Suomi kohtaa tänään keskiviikkona 8.12. Slovakian puolivälierässä. Helsingin jäähallissa pelattava ottelu alkaa klo 18.45.

Linkkejä:
Pääkallo.fi: Vakoilukohu ja virheellinen varoitus toisesta tapauksesta – Suomen MM-joukkuetta koetellaan myös kabineteissa
Salibandy.fi: MM-kisat puolivälierävaiheessa – näin kisaviikko jatkuu

Kuvat: Juha Käenmäki & Juha Leskinen

Jaa artikkeli