TPS jyräsi PSS:n finaalivastustajaksi TEHO Sport Suomen Cupissa

TEHO Sport Suomen Cupin naisten loppuottelussa kohtaa huomenna F-liigan kärkikaksikko, kun TPS eteni PSS:n vastustajaksi kaatamalla Classicin 7-3. Finaali alkaa sunnuntaina klo 19.00.

Tänään TPS karkasi Classicilta heti avauserässä Sofia Leinon sekä Meri-Helmi Höynälän osumilla, ja toisessa Leino viimeisteli läpiajosta rauhallisesti jo 3-0. Classicin nousu ja Meri Jokisen kavennusmaali hiipuivat erän lopussa Milla Nordlundin napauttaessa Jenna Saarion laukauksen poikimasta pompusta ilmasta tilanteeksi 4-1.

Classic hyödynsi erän loppuun saamansa ylivoiman Meri Jokisen toisella osumalla heti päätösjakson alkuun, mutta sen lähemmäs eivät tamperelaiset enää nousseet. Laura Rantanen kasvatti eroa puhtaasta läpiajosta, ja Classicin sekavaksi jäänyt yritys lopussa kuudella viittä vastaan poiki Jenni Torkin kavennuksen mutta kaksi TPS:n tyhjiin viemää palloa.

– Ihan hyvä rutiinisuoritus meiltä, kahden maalin Sofia Leino tyytyi toteamaan Ylen haastattelussa.
– Huomiseen finaaliin pitää vielä parantaa puolustuspäässä, nyt tuli omiin vaihtovirheestä ja puolihuolimattomuuksista, jotka ovat otettavissa pois.

Classicin MM-hyökkääjä Johanna Homi ei selitellyt tappiota.
– Totta kai ollaan hirmu pettyneitä ja oli asioita, mitä olisi voinut tehdä toisin mutta tämä oli se, mihin päästiin tänään. Lähdettiin peliin ihan hyvin ja pitkään oli tasaista, mutta TPS karkasi lopussa ja pääsi käännöistä tekemään maaleja. He ovat kärkitason joukkue, jota vastaan on aina kiva pelata.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Kuva: Anssi Koskinen

Haastattelussa Jenna Saario, TPS:

Jaa artikkeli