Toinen pelaajavaihto Suomen MM-joukkueeseen: Aaro Astala sivuun, Jere Niemelä tilalle

Salibandyn miesten MM-kisat Sveitsissä ovat päätösvaiheessa. Tänään sunnuntaina pelataan turnauksen mitaliottelut. Suomi kamppailee klo 13.00 (Suomen aikaa) alkavassa ottelussa pronssista Sveitsin kanssa.

Suomen joukkueeseen on jouduttu tekemään toinen pelaajavaihto. Aiemmin uutisoitiin, että Peter Kotilainen korvaa Joonas Pylsyn. Toisen pelaajavaihdon taustoilla ovat hyökkääjä Aaro Astalan flunssan jälkioireet. Astala jää pois joukkueesta. Tilalle on nimetty Jere Niemelä (kuvassa vasemmalla).

Niemelä on ollut Zürichissä, Sveitsissä Suomen joukkueen mukana Kotilaisen tavoin jo useamman päivän. Hän saapui paikan päälle varotoimena tämän viikon keskiviikkona. Kansainvälinen Salibandyliitto IFF on hyväksynyt pelaajavaihdon sunnuntaiaamulla ja Niemelä on mukana Suomen kokoonpanossa pronssiottelussa.

Alun perin kymmenen varapelaajan listalle nimetty TPS-puolustaja Jere Niemelä, 21, on pelannut kahdeksan miesten maaottelua, joissa on syntynyt yksi maali ja neljä maalisyöttöä. Kyseessä on hänen ensiesiintyminensä aikuisten MM-turnauksessa. Niemelä nähdään joukkueessa pelinumerolla 3.

Suomi pelasi upean ottelun lauantaina Ruotsia vastaan välierässä, mutta Ruotsi eteni lopulta finaaliin Tshekkiä vastaan rankkarikisan jälkeen.

Pääkuvassa vasemmalla Jere Niemelä ja oikealla hänen seurajoukkuepakkiparinsa Lauri Stenfors. Kuva: Anssi Koskinen

Jere Niemelä
Pallollisesti taitava puolustaja Jere Niemelä on pelannut vahvan alkukauden TPS:n riveissä F-liigassa. Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli