Tilauslennolla Prahaan - Suomi-fanit yhdessä MM-kisoihin

Kaikki tehdään sen eteen, että miesten MM-kisoissa joulukuussa Prahassa Suomi-fanit kannustavat yhdessä joukkueen kultaan.

Suomen joukkueella on aina ollut salibandyn MM-kisakatsomossa faneja kotimaasta, mutta nyt myös Salibandyliitto on mukana rakentamassa elämystä. Ensi joulukuun miesten kisoihin Prahaan lähdetään kotimaasta charter-lennolla. Yhdessä.

– Melkein kaikissa MM-kisoissa on ollut nelinumeroinen määrä suomalaisia faneja mutta suurin osa itse järjestetyillä reissuilla, joilla on sitten osuttu vastakkain vain sattumanvaraisesti halleilla ja jatkoilla, Salibandyliiton tapahtumapäällikköä Janne Bruun taustoittaa.
– Nyt haluamme olla mukana luomassa yhteistä kokemusta, jossa on helppo tavata muita suomalaisia ja kannustaa joukkuettamme yhdessä kohti maailmanmestaruutta.

Idea ei ole uusi eikä ensimmäinen. Esimerkiksi viime miesten MM-kisoissa Riiassa Sveitsin liitto vuokrasi paikallisen ravintolan ja sisusti siihen House of Switzerlandin palvelemaan niin kisavieraita kuin kiinnostuneita paikallisiakin ja markkinoimaan maata ja lajia.
– Vastaavia ideoita on ollut muillakin ja nyt toteutetaan ensi kertaa vastaavaa suomalaisittain. tarkoituksena on totta kai samalla kasvattaa tietoisuutta lajista ja myös MM2020-kotikisoistamme, Janne Bruun listaa.
Salibandyliiton ja Elämysmatkojen rakentamaan konseptiin kuuluu tarjota Prahassa kaikille suomalaisfaneille tarkoitukseen varatuissa paikoissa ohjelmaa kuten pre- ja after game -showt haastatteluineen, pelaaja- ja valmentajavierailuineen ja musiikkeineen. Nämä etkot, jatkot ja muut tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Salibandyliiton ja elämysmatkojen paketin ydin on virallinen fanimatkapaketti, johon osallistuvat lähtevät Prahaan perjantaina 7.12. omalla charterkoneella taskuissaan liput Suomen puolivälierään, välierään ja finaaliin sekä majoitus varattuna paikan päällä. Kisaisänniksi lähtevät mukaan kaksinkertainen maailmanmestari Mikko Kohonen ja lajin ylijohtava analyytikko Toni Lötjönen. Suomen maajoukkueen virallinen fanikatsomo sijaitsee Prahan O2-areenan alakatsomossa lohkoissa 107 ja 108.
– Täyden omatoimimatkan lisäksi Suomea voi lähteä kannustamaan ostamalla meidän kauttamme joko paikat lennolle ja pääsyliput sisältävän paketin tai sitten sen helpoimman vaihtoehdon eli koko kattauksen matkoineen, majoituksineen ja lippuineen, Janne Bruun listaa.
– Pelkät liput ilman lentoja tai majoituksia on meidän kiintiössämme myyty loppuun, mutta matkapaketteja riittää vielä.

Fanimatkojen sekä fanikatsomon pääsylippujen tilaukset tehdään Elämysmatkojen myyntisivuston kautta täältä.

Salibandymaajoukkueen fanitoiminnan yhteydenpitopiste on Facebook-ryhmä WFC2018 – Suomifanit, joka löytyy täältä. Siellä kohtaavat niin fanit ja asioista Salibandyliitossa tietävät kuin matkatoimistonkin asiakaspalvelijat, ja siellä yhteydenpito onnistuu parhaiten.
– Ryhmä on jo lähtenyt hyvin käyntiin, ja sinne päivittyvät syksyn mittaan tarkat tiedot niin aikatauluista ja ohjelmasta kuin muistakin yksityiskohdista, Janne Bruun kertoo.
– Kyse ei tietenkään ole vain kertakäyttökisoista vaan haluamme olla mukana rakentamassa yhteistä yhteisöä ja kulttuuria salibandyfaneille, joiden määrä kasvaa koko ajan. Ei ole mikään salaisuus, että sitoutuneimmat fanit ovat avainhenkilöitä koko lajin kannalta luodessaan fanikulttuuria ja innostaessaan samalla uusiakin ihmisiä mukaan katsomoon.

Lue lisää toiminnasta MM2018 Praha -sivuilta

32273256506_a6b768243e_z.jpg

Jaa artikkeli