Tässä Suomen kokoonpano MM-finaaliin – Toriseva palaa maaliin

Salibandyn MM-kisat huipentuvat Suomen ja Ruotsin väliseen MM-finaaliin. Ottelu alkaa Hartwall Arenalla klo 17.30.

Suomen kokoonpano on elänyt pitkin kisoja. Lauantain finaaliin Suomi saa jälleen jalkeille alkuperäisen kokoonpanon.

Flunssan takia MM-välierästä huilannut maalivahti Lassi Toriseva palaa kokoonpanoon ja myös aloittaa Suomen maalivahtina. Classic-vahdin koronatesti oli negatiivinen.

Pientä viilausta on myös tehty Suomen viisikoihin, kun Tatu Väänänen nousee ykkösketjun alle Janne Lammisen pariksi. Eetu Sikkinen puolestaan aloittaa toisen ketjun keskellä ja kolmannessa vitjassa viilettävät Justus Kainulaisen laidoilla Joonas Pylsy ja Oskari Heikkilä. Välierässä ilman peliaikaa jäänyt Otto Lehkosuo ottaa paikkansa Lauri Stenforsin vierellä kolmannen ketjun puolustuksessa.

Väliäaikaisesti Suomen kokoonpanossa olleet hyökkääjä Miko Kailiala ja maalivahti Oskari Fälden ovat MM-finaalissa katsomon puolella. Kailiala tuurasi puolivälierässä väliaikaisesti Väänästä ja Fälden välierässä Torisevaa.

Aikaisemmista 12 miesten MM-finaalista kymmenessä ovat vastakkain olleet Suomi ja Ruotsi. Ruotsilla on niistä kuusi ja Suomella neljä (2008, 2010, 2016 ja 2018) voittoa. Viimeisimmistä kuudesta MM-finaalista Suomi on näin vienyt neljä. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kuudesti. Elokuussa Eerikkilässä Suomi oli parempi 8-3 ja 8-4 mutta syyskuun alussa puolestaan Ruotsi Vantaalla 4-3 ja Lahdessa 4-1 sekä vielä lokakuussa Plzenissä 8-3. Viime lauantain MM-alkusarjakohtaaminen päättyi Suomen 7–3-voittoon.

YLE TV2, YLE Areena ja IFF:n YouTube-kanava näyttävät MM-finaalin suorana.

Linkkejä:
10 000 katsojaa ja välierätrilleri – katso Tshekki-ottelun upeita kuvatunnelmia
Ratkaisu viimeisellä minuutilla – Sami Johansson laukoi Suomen MM-finaaliin
Maalikooste MM-välierästä Suomi–Tšekki 3-2
Tietopaketti: Ohjelma, lähetykset, Suomen joukkue, koronainfot ja ennakkojutut – näin seuraat kotikisoja

Jaa artikkeli