Ratkaisu viimeisellä minuutilla – Sami Johansson laukoi Suomen MM-finaaliin

Suomi pelaa huomenna salibandyn maailmanmestaruudesta Ruotsia vastaan. Perjantai-illan dramaattisessa välierässä Suomi nousi Tšekkiä vastaan kahden maalin tappioasemasta 3–2-voittoon Sami Johanssonin lauottua voittomaalin viimeisellä minuutilla.

Suomi ja Ruotsi pelaavat MM-kullasta Hartwall Arenalla huomenna klo 17.30 alkaen. Pronssin kohtalon ratkovat klo 14.30 Tšekki ja Sveitsi.

Suomi aloitti välierän vahvasti, mutta tulostaululla se ei näkynyt, kun pallo löysi tiensä parhaimmillaan vain ylärimaan Justus Kainulaisen laukoessa. Erän lopulla käytti sitten Tšekki tilaisuutensa, kun ensin Adam Hemerka runnoi luukulta avausmaalin Rasmus Kainulaisen syleilystä huolimatta ja kohta kostautui Juha Kivilehdon kahden minuutin jäähy. Tom Ondrusek liidätti pallon takatolpalle ja Marek Benes ohjasi kauniisti numeroiksi 0-2.

Toiseen erään Suomi tuli uudella otteella, ja muutoksia tuli kohta myös kokoonpanoon Eetu Sikkisen ja Oskari Heikkilän hypätessä penkiltä kaukaloon ja Rasmus Kainulaisen ja Mikko Hautaniemen jäädessä sivuun. Erän toisella puolikkaalla tuli myös tulosta, kun ensin Joonas Pylsy pudotti maalin kierrettyään pallon Justus Kainulaiselle ja tämä kiskaisi painavan laukauksen ohi Lukas Bauerin. Tasoitus tuli Tšekin hukattua pallon Ville Lastikalle, joka kiersi, kiersi, kiersi ja lopulta levitti vasemmalle Peter Kotilaiselle ja tämä nosti tilanteeksi 2-2. Ratkaisua ei ollut päätöserässä syntyä millään, vaikka Suomi hallitsi etenkin sen alkupuolta ja sai yrittää kaksi minuuttia jopa viidellä neljää vastaan. Hyvistä paikoista huolimatta Suomen kisojen kuudeskin ylivoima jäi tuloksettomaksi. Ottelun viimeisellä minuutilla lopulta Sami Johansson sai pallon Tatu Väänäseltä ja lähti tuttuun kanttaukseensa, jonka päätteeksi pallo räpsähti Lukas Bauerin maalin yläkulmaan.

– Jännä peli, Tšekki oli todella kova ja saatiin kahdella jalalla ponnistaa, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky sanaili Yle urheilun haastattelussa.
– Maalin pelejähän nämä tässä vaiheessa yleensä ovat, ja valmentajallakin syke nousee kun joutuu huutelemaan kentälle. Mutta hauskaahan tämä on. Oli hieno kisa ja hieno urheilutapahtuma, jouduttiin laittamaan pitkää silmään että pärjättiin.

Ottelukuvat IFF:n galleriassa ja täällä

Salibandya, Helsinki

Miesten MM-turnaus, välierä

Suomi–Tšekki 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

1. erä: 13.28 Adam Hemerka (Filip Forman) 0-1, 15.32 Marek Benes (Tom Ondrusek) 0-2 yv.
2. erä: 32.08 Justus Kainulainen (Joonas Pylsy) 1-2, 37.32 Peter Kotilainen (Ville Lastikka) 2-2.
3. erä: 59.11 Sami Johansson (Tatu Väänänen) 3-2.

Torjunnat:
Joonas Kaltiainen Suomi 3+2+5=10,
Lukas Bauer Tšekki 4+5+7=16.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tšekki 2 min.

Erotuomarit: Thomas Andersson ja Rickard Wissman, Ruotsi.

Yleisöä: 10 263.

Suomen parhaana palkittiin Sami Johansson.

Kuva: Juha Leskinen

 

Jaa artikkeli