Täsmennetty ohjeistus: Salibandyliiton alaisten sarjaotteluiden kuvaaminen ja lähettäminen

Salibandyliitto täsmentää liiton alaisten sarjojen otteluiden kuvaamisen ja lähettämisen toimintatapoja esille nousseiden kysymysten johdosta.

Lajia koskevat ja kilpailutoimintaan liittyvät sähköisen viestinnän sopimukset kaupalliseen tarkoitukseen on hyväksytettävä Salibandyliitossa ja liitolla on etuoikeus niiden tekemiseen. Liitto onkin tehnyt yhteistyösopimuksen Gamesaver-palvelun ja SolidSport-palvelun kanssa kaudeksi 2019-2020 juniorisalibandyn (A-junioreista nuorimpiin junioreihin) kuvaamisesta ja lähettämisestä näiden palveluiden kautta.

Näiden sopimusten perusteella seurat ja/tai joukkueet voivat tehdä sopimuksen junioriotteluidensa kaupallisesta eli maksullisesta striimauksesta (kuvaamisesta, lähettämisestä ja toistamisesta) näiden kahden yrityksen kanssa. Muilla kuin näillä kahdella toimijalla ei ole Salibandyliiton hyväksyntää junioriotteluiden maksullisesta striimauksesta. Otteluiden lähettäminen muiden palveluiden kautta, esimerkiksi YouTuben tai muiden vastaavien palveluiden kautta, on kuitenkin luvallista, kunhan niiden katsominen on maksutonta.

Täsmennämme, että kotijoukkueella on oikeus tehdä junioreiden valtakunnallisten sarjojen peleistä kaupallinen striimi joko SolidSport– tai Gamesaver-palveluiden kautta. Kun kotijoukkue tekee tämän, vierasjoukkueella ei ole oikeutta tehdä maksullista striimausta eikä myöskään striimausta ilmaiseen kanavaan, esimerkiksi Youtubeen. Mikäli kotijoukkue ei tee ottelusta striimausta, vierasjoukkueen on mahdollista tehdä ottelusta striimaus, mikäli siihen on saatu etukäteen kotijoukkueen hyväksyntä (mielellään kirjallisesti).

Aikuisten yksittäisinä pelattavien otteluiden osalta, esimerkiksi miesten 2. divisioonan otteluista, toimintatapa on sama kuin junioriotteluidenkin osalta. Maksulliset striimaukset on tehtävä Gamesaverin tai SolidSportin kautta. Otteluiden lähettäminen maksuttomana on mahdollista muiden palveluiden kautta. Myös näiden otteluiden osalta striimausoikeus on ensisijaisesti kotijoukkueella.

Turnausmuotoisten aikuisten ja junioreiden sarjojen osalta turnaukseen osallistuvilla joukkueilla on halutessaan mahdollisuus kuvata ja lähettää otteluita maksuttomana ilmaisten kanavien kautta, mutta ei maksulliselle kanavalle.

Linkkejä ja lisätietoa salibandylähetyksistä:

Seurojen mahdollisuus juniorijoukkueidensa ottelulähetyksiin Gamesaver- ja SolidSport-palveluiden kautta

Usein kysyttyjä kysymyksiä: Salibandyliiton juniorisarjojen ottelulähetykset

Divarille sopimus lähetyksistä – SolidSport näyttää kaikki ottelut

Merkittävä päivitys Divarin SolidSport-lähetyksiin: tilaajat näkevät kaikki sarjan pelit

VeikkausTV näyttää kaikki Suomessa pelattavat salibandymaaottelut kaudella 2019-2020

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli