Suomisarja yli puolivälin – kuusi parasta karsii kauden päätteeksi Divariin

Runkosarja on ylittänyt puolivälin kaikissa Suomisarjan kolmessa lohkossa, ja kevät huipentuu kohti ratkaisupelejä. Kunkin lohkon kaksi parasta pelaa kauden päätteeksi Divarin karsinnoissa Divarissa sijoille 11 ja 12 päätyvien joukkueiden kanssa.

Suomisarjan kärkipaikoilla ja kiinni Divarin karsinnassa komeilevat tällä hetkellä A-lohkossa Nibacos ja Merikoski SBT, B-lohkossa HIFK ja SB Vantaa sekä C-lohkossa Loviisan Tor ja Happee Steamers. Erot viivan alla vaaniviin ovat kuitenkin edelleen minimaaliset.

A-lohkon pistepörssissä ovat Merikoski SBT:n Niko Shnoro (39 pistettä) ja Eetu Tolonen karussa, kun seuraavaksi parhaalla on vasta 22 merkintää. B-lohkon pistehai on 377 liigaottelun kokemuksella HIFK:n Tom Strömsten koottuaan 14 ottelusta 18+17=35 pistettä. C-lohkon pörssikärki on Happee Steamersin Mikael Määttä 11 pelin tehoilla 17+14=31.

Maalivahtien torjuntatilastossa erottuvat lohkojensa kärkiprosenteilla A-lohkossa Nibacoksen Atte Hanhineva (81,6), B-lohkossa LeBa-96 Truckersin Joel Raatikainen (84,91) ja C-lohkossa RSS Panthersin Niko Intke (83,51).

A-lohkon 9.sijoittunut joukkue, B-lohkon 9.–11.sijoittuneet joukkueet ja C-lohkon
9.–10.sijoittununeet joukkueet joutuvat karsimaan paikastaan Suomisarjaan. Karsijan paikalla ovat tällä hetkellä Konnat, Kosken Dynamo, O2-Jyväskylä Akatemia, Blackbirds, VSS ja Erä Akatemia.

A-lohkon 10.sijoittunut joukkue, B-lohkon 12.–13.sijoittuneet joukkueet ja C-lohkon 11.sijoittunut joukkue putoavat 2.divisioonaan kaudelle 2022-2023. Putoajan paikalla viruvat joulunviettoon lähdettäessä Ilves, Troopers, LoSB ja S.S Storm.

Pelit jatkuvat B- ja C-lohkoissa 5. tammikuuta ja A-lohkossa 8. tammikuuta.

Jaa artikkeli