SunSäbä aktivoi, vaikuttaa ja liikuttaa - Näin kiertuekesä on edennyt

SunSäbä-tapahtumia on järjestetty ympäri Suomen toukokuun alusta alkaen. SunSäbä on ollut näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa, paikallisissa tapahtumissa ja muun muassa lauantai-illan lottolähetyksessä.

SunSäbä-tapahtumakiertue on konsepti, joka tuo salibandyn raikkaaseen ulkoilmaan ja haluaa lisätä liikettä vaikuttamalla kaupunkien ja kuntien lähiliikuntapaikkoihin. SunSäbä-kiertueella pelataan sinisellä Multisport-pelialustalla, joka mahdollistaa salibandyn kaltaisen pelin maalivahteineen.

SunSäbä-tapahtumat kiertävät ympäri Suomea nyt toista vuotta. Tapahtumat järjestetään tiiviissä yhteistyössä paikallisten salibandyseurojen kanssa. Paikallisten salibandyseurojen rooli on suuri, sillä muun muassa vastuu kentän hyödyntämisestä ja ohjelman suunnittelusta on seuroilla. 

SunSäbä on osa virallista MM2020-kisamatkaa. Salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2020 ja SunSäbä vaikuttaa vahvasti osana kisamatkaa. SunSäbä-pelikentän lisäksi tapahtumissa aktivoivat kisakumppaneiden aktiviteettipisteet, missä osallistujat pääsevät kisailemaan muun muassa pujotteluradassa, laukaisututkassa ja säbäfortunassa. 

– SunSäbä antaa MM-kisoille tilaisuuden kiertää ympäri Suomen ja levittää kisafiilistä erilaisen aktiviteettipisteiden, kisojen ja maajoukkuepelaajavierailuiden kautta, kommentoi MM2020-tapahtumajohtaja Hanne Pirkola MM-kisojen osaa kesän SunSäbä-kiertueella.

SunSäbä-kesä 2019 startattiin käyntiin toukokuussa. Tapahtumakiertue on vieraillut tähän mennessä jo yhteensä 11 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtumat on järjestetty paikallisten markkina-, urheilu- tai salibandytapahtumien yhteydessä. Kenttäohjelmat ovat sisältäneet harjoitusotteluita, tutustumispelejä, näytösotteluita, eri urheilulajien esiintymisiä sekä lajiharjoituksia. Monipuolinen ohjelma on aktivoinut ympäri Suomen salibandy- ja urheiluväen lisäksi kuntien tai kaupunkien päättäjiä, asukkaita ja ryhmiä, huippu-urheilijoita sekä salibandyn maajoukkuepelaajia. 

Videotunnelmia Kooveen järjestämästä SunSäbä-tapahtumasta Tampereelta. Maailman huipputähdet osallistuivat tapahtumaan ja kommentoivat muun muassa ulkona pelaamista ja pihapelikulttuuria. 

-SunSäbä on ehdottomasti hyvän mielen tapahtuma, jossa iloinen tekeminen ja pihalla pelaamisen into ovat keskiössä. Tapahtumat järjestetään tavallisesti talkooporukan voimalla, jolloin myös yhdessä tekemisen rooli korostuu, fiilistelee kiertueen promoottori Veera Rönn tapahtumien luonnetta.  

Suomen kesä ja ulkona pelaaminen puhuttaa aina. SunSäbä-tapahtumakiertue on käynyt kesän aikana läpi koko skaalan hellelukemista, kylmimpiin kesäsäihin. Oikeanlainen valmistautuminen ja asenne ovat säässä kuin säässä avaintekijöitä. 

-Kesä on ollut tapahtumien kannalta todellista SUNSäbää ja säät ovat suosineet läpi kiertuekauden. Muutamat viileämmät ilmat ja sateet ovat kuitenkin mahtuneet mukaan. Alusta toimii hyvin myös pienellä sateella. Tällöin huolellinen lämmittely ja oikeanlainen varustus ovat tärkeässä roolissa. Hellepäivinä taas riittävä määrä taukoja peleistä ja veden juonti ovat olleet avaintekijöitä. Asenne ratkaisee, kommentoi Rönn ulkoilmatapahtumia. 

SunSäbä-tapahtumakiertue jatkuu aina syyskuun alkuun saakka ja edessä on vielä kuusi tapahtumaa. Ensi viikonloppuna SunSäbä nähdään peräti kahdella paikkakunnalla, sillä se valloittaa Mynämäen Laurin markkinat salibandyseura SBS Wirmon toimesta ja sunnuntaina Kouvolan salibandyseura Susien järjestämässä Katusählyn ja SunSäbän yhteistapahtumassa. Kiertueen loput tapahtumat järjestetään Lempäälässä, Huittisissa, Turengissa ja Tervakoskella. Tapahtumiin on vapaa pääsy, joten kaikki lajista ja tapahtumasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. 

– Kiertuekesää on vielä hyvin jäljellä! SunSäbä-tapahtumista löytyy varmasti tekemistä kaikille halukkaille, joten tervetuloa mukaan ja nähdään kiertueilla, summaa Rönn loppukesän tunnelmat. 

Lisätietoja SunSäbä-tapahtumakiertueesta nettisivuilta. 

SunSäbä oli näkyvästi esillä lauantain (3.8.) lottolähetyksessä. Katso lähetys tästä.

48144006322_ca16ab7387_o.jpg

Lisätiedot:

SunSäbä, pelaamisen kehittäjä: Tiina Koivisto, tiina.koivisto(at)salibandy.fi

Ulkoalustoista: Olosuhdepäällikkö Esko Kyyhkynen, esko.kyyhkynen(at)salibandy.fi

Teksti: Vilma Pekkala 

Kuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli